Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб СуботицеНОВИ ХЕРАЛДИЧКИ ВЕЗОВИГрб Србије


    Угледно, специјализовано, суботичко предузеће ''Вобис'', које се бави израдом врхунских машинских везова, произвело је и извесан број нових програма за вез са хералдичким мотивима.

     Некада (погледајте овде) смо већ извештавали и доносили понеке од њихових ранијих остварења са хералдичком тематиком (грб града Суботице, грб фамилије Јовановића-Ђаковаца-Попова...), а сада имамо прилику да Вас упознамо и са неким њиховим новијим радовима.

    Пре свега, ту је данашњи грб Србије (заправо, грб Краљевине Србије из 1882. године Господње) у чијем исправноме емблазонирању и веродостојноме изображавању смо и ми, донекле (саветодавно), суделовали. Тако, благодарећи овој сарадњи и великој вештини и дару ''Вобисових'' програмера, сви заинтересовани лако могу да дођу (по повољној цени) до укусно и хералдички коректно израђенога веза нашега државнога грба!

    Осим тога, ту су и програми за вез важећих и званичних (нажалост) грбова Црне Горе и Војводине. У техничкоме смислу, ови радови су (попут предходнога) беспрекорни, што се из приложенога може видети! Међутим, мора се приметити да се ради о хеаралдичким фалсификатима, створеним да подгреју сепаратистичке емоције и помогну исте такве тежње олигархија у односним српским областима. Међутим, по Речи Господњој: ''не може се сакрити град, кад на гори стоји'' и њихови јефтини демо(но)кратски трикови и злоупотреба хералдике неће донети безаконога плода, којему се ти несрећници надају!

    Уосталом, ми смо се проблемом лажнога грба Војводине већ бавили (погледајте овде), а и злонамерна ''метаморфоза'' црногорскога двоглавога орла из белога (сребрнога) у жутога (златнога), јесте тема којом ћемо се, ако Бог да, у будућности детаљније и студиозно позабавити.

     Ипак, морамо да приметимо да ови србофобни и антитрадиционални производи ''хералдичке алхемије'' , нажалост, данас (још увек) јесу званични грбови ових двају српских области. У томе смислу, разумљива је потреба и разлог њиховога уврштавања у понуду тако реномиранога и угледнога предузећа, какво је ''Вобис''.

     Даће Добри, Васкрсли и Вазнесени Господ, да се и у нашем многогрешноме и многострадалноме Отачаству створе такви услови да све наше области са поносом користе своје повесне грбове, та да их и ''Вобис'' на многаја љета израђује и дарује свима онима којима су на срцу њихово Отачаство и његово древно наслеђе.

     На послетку, њихова вештина и квалитет израде јесу ван сваке сумње и свима су очигледни!


Данашњи грб Црне Горе       Тренутни грб Војводине


(Погледајте растућу хералдичку понуду предузећа ''Вобис'' из Суботице)


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер