Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб СуботицеПОЧЕТАК ПЛОДНЕ САРАДЊЕ

6.(19.) јануар 2005.
(БОГОЈАВЉЕЊЕ)Грб Србије    Са радошћу извештавамо да ће ускоро, ако Бог да, отпочети плодотворна (и обострано полезна) сарадња нашега Одбора за хералдичке и генеалошке студије са суботичким предузећем ''Вобис'' (www.vobis.co.yu).

    Иначе, ''Вобис'' се бави израдом веза на текстилним производима. Њихова ужа специјалност је израда програма за вез машине.

    У оквиру израде таквих програма, посебно масто заузима израда грбова (државних, месних или породичних). Уобичајене димензије оваквих хералдичких везова су: 27 cm / 40 cm. Такође, израђују и интересантне везове – репродукције најлепших икона, као и мноштво других (најразличитијих) мотива.

Грб Суботице       Грб Јовановића


    Вез се изводи на најквалитетнијој врсти плиша, који је, углавном, у црвеној боји, али је могуће да се (по договору) изведе и у некој другој боји. После изведенога веза, грбови се урамљују, чиме се добија врло леп и интересантан зидни украс.

    Ако Бог да, убудуће ће доћи до плодне сарадње између ''Вобиса'' и нашега Одбора за хералдичке и генеалошке студије. Ово значи да ће, убудуће, заинтересованима бити могуће да дођу до сопственога (општинскога, меснога, колективнога, породичнога, личнога...) грба, који ће им осмислити овај Одбор, а који може да буде изведен у више техника (по жељи будућега носиоца), као што су: јајчана темпера на хартији, у стилу традиционалнога Православнога иконописа, у електронскоме формату или у техници веза на текстилу.


Свети Пророк Илија (''Вобисов'' вез по узору на фреску из Манастира Мораче)
Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер