Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб Новгородске Области
ЦЕНТАР У ВЕЛИКОМЕ НОВГОРОДУ
Зграда Философскога факултета Хуманитарнога института Новгородскога државнога университета ''Јарослава Мудрога''
    Веома нам је драго што можемо да известимо да је Центар за истраживање Православнога Монархизма добио још један љубазан и братски позив за још једно значајно научно сабрање у братској и једновернoј Русији.

    Речени позив се односи на учешће у сверуској научној Конференцији са међународним учешћем, а под радним називом: ''ПРОЛАЗНО И ВЕЧНО: политички и социокултурни сценарији савременога мита''.

    Поменуту Конференцију заједнички приређују: Федерална агенција за образовање Русије, Новгородски државни университет ''Јарослава Мудрога'', Философски факултет Хуманитарнога института Новгородскога университета, Научно-методичка лабораторија ''Брестова грамата'' и Комитет за културу, биоскоп и туризам Новгородске области.

     Конференција ће, ако Бог да, бити одржана 28. септембра (11. октобра) и 29. септембра (12. октобра) 2005. година Господње (на Михољдан) и то у Великоме Новгороду у просторијама Философскога факултета Хуманитарнога института Новгородскога државнога университета ''Јарослава Мудрога''.

    Наравно, Центар ће се одазвати овоме љубазноме позиву и, молитвама Светога Великога Кнеза Кијевскога Јарослава I Мудрога и Светога Преподобнога Киријака Отшелника, дати свој допринос у раду ове Конференције.Свети Преподобни Киријак Отшелник (икона из Цркве Светога Архангела у Сарајеву – рад Андрије Раичевића из 1649.)
             Свети Велики Кнез Кијевски Јарослав I Мудри (око 978. - +1054.)


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер