Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netБеџ Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православнога Монархизма (изображење Рада Павловића)ОДЛИКОВАЊА ЗА
SOCIETAS HERALDICA SLOVENICA
Грб Societas Heraldica Slovenica (изображење Dipl.Oecc. Небојше Дикића)Давид Мајкл Цвет    На молбу Председника Словеначкога хералдичкога друштва (Societas Heraldica Slovenica), господина Давида Мајкла Цвета (Директор на располагању, Директор Огранка у Торонту, Главни званичник за технолошка питања и Уредник званичнога сајта Краљевскога хералдичкога друштва Канаде; оснивач и председник Академије европских средњевековних борилачких вештина...), наш Одбор за хералдичке и генеалошке студије је приступио изради нових знамења за потребе овога хералдичкога Друштва.

    Пројекат о којему је реч је приведен крају о Светоме Великомученику Мини и Светоме Краљу Стефану Дечанскоме, 11.(24.) новембра 2005. године Господње, а на њему су радили господин Ненад М. Јовановић (у улози хералда) и господин Dipl.Oecc. Небојша Дикић, наш Други хералдички уметник.

    Наш задатак се састојао у помоћи при осмишљавању, као и у блазонирању и емблазонирању два нарочита хералдичка знамена за потребе Societas Heraldica Slovenica (S.H.S.): 1. Беџа за одликовање чланова Societas Heraldica Slovenica заслужних за унапређење хералдике и 2. Беџа за одликовање чланова Societas Heraldica Slovenica заслужних за развој Друштва.

    Интересантно је да ће се речена одликовања луксузно израђивати у металу и да ће бити ношена око врата на прикладној ленти (као што је, иначе, и уобичајено у више
                                             светских хералдичких удружења).БЛАЗОНИ НА ЕНГЛЕСКОМЕ ЈЕЗИКУ


1. The  Distinction Badge for Societas Heraldica Slovenica Members
Meritorious for the Furthering of Heraldry    Upon a six-pointed mullet Or, a shield Azure, charged with a panthers incensed head erased, armed Gules and in saltire behind the shield two batons of the Slovenian national colours spiraly, with the tips Or.


Беџ за одликовање чланова  S.H.S. заслужних за унапређење хералдике
2. The  Distinction Badge for Societas Heraldica Slovenica Members
Meritorious for the Development of the Society    Upon a six-pointed mullet Or, a shield Azure, charged with a panthers incensed head erased, armed Gules.


Беџ за одликовање чланова  S.H.S. заслужних за развој ДруштваСрпска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер