Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netБеџ Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православнога Монархизма (изображење Рада Павловића)НОВА ВЕРЗИЈА ГРБА
SOCIETAS HERALDICA SLOVENICA
Ново изображење великога грба Societas Heraldica Slovenica (изобразио Dipl.Oecc. Небојша Дикић)
    На сам дан почетка Божићнога Поста, 15. (28.) новембра 2005. године Господње, а као одговор на молбу Председника Словеначкога хералдичкога друштва (Societas Heraldica Slovenica), господина Давида Мајкла Цвета (Директор на располагању, Директор Огранка у Торонту, Главни званичник за технолошка питања и Уредник званичнога сајта Краљевскога хералдичкога друштва Канаде; оснивач и председник Академије европских средњевековних борилачких вештина; члан Међународнога удружења хералда аматера...), Одбор за хералдичка и генеалошка истраживања Центра за истраживање Православнога Монархизма је остварио још један хералдички пројекат од интереса за хералдику у међународним размерама.


Господин Давид Мајкл Цвет са супругом Гејл и господином Робертом Ватом, Главним хералдом Канаде (приликом уручивања Даровнице за његов грб)    Наиме, за потребе реченога хералдичкога тела, начињена је нова верзија њиховога грба, а по блазону Ненада М. Јовановића и вештом руком Dipl.Oecc. Небојше Дикића (Другога хералдичкога уметника Одбора за хералдичка и генеалошка истраживања Центра за истраживање Православнога Монархизма).

    Важно је истаћи да је и прву верзију истога грба израдио наш хералдички тим у истоме саставу. Управо је то и била ''препорука'' за наставак наше богате сарадње са овим угледним хералдичким друштвом, за коју господин Давид Мајкл Цвет вели да би било лепо када би могла да постане: '' „модел“ за остатак источно-европских земаља на пољу хералдике''...

    О задовољству Армигера новом верзијом својега грба сведочи и чињеница да је она ушла у употребу (на званичноме сајту Societas Heraldica Slovenica) истога дана када је и изображена!Ново изображење основнога грба Societas Heraldica Slovenica (изобразио Dipl.Oecc. Небојша Дикић)


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер