Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netХОЋЕМО КРАЉА


Грб Племенитих Путника (од 1736.)"Рече Бог Израиљев, каза ми стена Израиљева;
који влада људима нека је праведан, владајући у страху Божијем;
И биће као светлост јутарња, кад сунце излази јутром без облака,
и као трава која расте из земље од светлости иза дажда".


                                                                                                                            (II Самуил. 23:3,4)    Све што постоји организовано је на принципу вођства и све што је засновано на начелу вођства представља ред. Без вође ништа не опстаје; нема будућности, јер нема реда, нема домаћина који заводи ред и спроводи законе. Наша држава већ шест деценија нема домаћина који би одржавао ред и спроводио законе, и живи смо сведоци да нашом отаџбином царује хаос, безакоње, пропадање... Зато је Србији потребан домаћин; српском народу вођа - Краљ!

    По Милости Божијој и вољи народној, не тиранин, али не и марионета, већ домаћин који први устаје и последњи леже, заштитник сваког Божијег дела: вере и цркве, појединца и породице, народа и отаџбине, слободе и правде.

    Нити постоји нешто треће, нити ћемо имати другу прилику за избор. Сада је, дакле, тренутак да српски народ збаци окове и ланце, како комунизма тако и овог комунистичког недоношчета демократије, и њених лајаваца у служби светских моћника, односно, у служби антихристовој! Изаберимо пут спасења и блаженства сложни у одбрани националних интереса, српске независности, српске слободе и српског јединства, пут Светосавски и Крстоносни и једини исправан, уз поштовање свих вредности које су столећима красиле небројене генерације предака нам славних. Упознајмо се са некима од тих вредности, које Владика Николај (Велимировић) наводи као највеће, опомињући све Србе да их се никако не одричу.

ТРИ НАЈВЕЋЕ ВРЕДНОСТИ СРПСКОГ НАРОДА


    Бог је изнад свега и свакога, несравњив ни са ким, неопходан сваком живом бићу. Зато је и наш народ изрекао: "Без Бога ни преко прага".

    Бог је Цар над царевима и Господар над господарима. Његово је и Небеско и земаљско царство. Он је Сведржитељ и у Његовој је руци све: и живот и здравље и разум и радост. Њему се морамо сви поклонити. Краљ је миропомазник Божији, Он је главни носилац власти у држави. Као слуга Божији Он влада по милости Божијој и Он је јемство јединства државног. Он је јемство правде и правице за све грађане своје. Он је симбол реда и поретка и сигурности у земаљском царству, које је школа вежбања у свим хришћанским врлинама, које је услов за грађанство у царству Божијем, небесном и вечном. Краљ је господар царства земаљског по милости Божијој. Прво по милости Божијој па онда по вољи народној. Краља морамо сви поштовати.

    Дом је домаће огњиште, светиња брака, породица. Дом је основна ћелија народне кошнице. Домаће огњиште је веза са прецима, са прошлошћу. Светиња брака је закон Божији. Породица је закон среће и веза са будућношћу. Огњиште које се не гаси, гроб који се не заборавља; колевка која утврђује наду на будућност - то је дом Србинов. Дом је главна и основна школа, која спрема људе за грађане и земаљског и Небеског царства. Дом - српски дом морамо сви чувати.

    Никада српски народ није нио без ове три највеће вредности: никад без Бога, никад без владара, никад без дома. Нити је могао бити, нити ће моћи бити.

    Истина, све може бити али - наопако...

    А здрава душа нашега народа знала је и зна, да нема живота ни реда ни среће без Бога, без Краља и без дома.

    ПРВА ЈЕ ВРЕДНОСТ БОГ.
    БЕЗ БОГА - НИ ПРЕКО ПРАГА.
    ДРУГА ЈЕ ВРЕДНОСТ КРАЉ.
    БЕЗ КРАЉА- НИШТА НЕ ВАЉА.
    ТРЕЋА ЈЕ ВРЕДНОСТ ДОМ.
    БЕЗ ДОМА - СУДБА СОДОМА.

    Владика Николај (Велимировић)

СРПСКОМ НАРОДУ ЈЕ ПОТРЕБАН ВОЂА


    Више него икада пре у српској историји сада нам је потребан вођа! Не било који и не било какав, а поготово не, далеко било, из којег другог народа или неки од ових „демократских” изрода, већ вођа: веран Христу Спаситељу, мудар, племенит, разборит, праведан... Да нас окупи расејане, уједини разједињене, да заведе ред у раскомаданој и расипничкој држави, да на све ране српског народа полаже Еванђелске мелеме, како би српски народ оздрављен и усправљен започео борбу, али овога пута искључиво, за себе и своје националне интересе, а не за друге, не за неморалну Европу и покварени, развратни Свет!

    Тешко теби, Европо, Гордости Бела, теби, нероткињо пророка; да је Дух Господњи, Дух Свети, што од Оца исходи, ходио хиљаду година за чопором дивљих свиња, заиста чопор дивљих свиња покрстио би се до сада духом и истином, и место чекиња свила би порасла по њему. А теби је, Европо, душа обрасла чекињом због дивљег бегања од Христа. Затворила си врата за Њега и Мир који ти је понудио, одбила си. Зато узима, Господ, назад Мир Свој и иде да куца на друга врата. Док не нађе гостопримства Миру Своме. Владика Николај (Велимировић)

    Хоћемо Краља! Нашег, српског, домаћинског; хоћемо - зато што нас нису питали, када су га прогнали, и нисмо рекли да нећемо. Хоћемо Краља, исто тако не питајући никог, да ли га они хоће или неће; хоћемо баш зато, што га други неће! Хоћемо Краља, зато што ће бити по милости Божијој и вољи народној, што ће бити наш; свесрпски, свенародни, недељив и непоткупљив, истинит а не фалсификат. Зато што...

    Погледајте, на пример, јата ждралова и гусака и гле, како лете у правилној формацији следећи предводника који руководи судбином читавог јата. И стадо оваца на ливади креће се иза свог вође и види чуда; нагонски и непогрешиво води своје стадо на места са најсочнијом травом, а не на песак или камење. Тако исто крда и чопори дивљих животиња и шумскх звери, наочиглед нам изгледају као оличење нереда, али не - па и они имају, такође, предводника. А пчеле у кошници, шта рећи о њиховој идеално оствареној усклађености свих јединки и беспрекорном раду и предузетности? Е, дал и би те строге уједначености живота и рада пчела било без матице, краљице рада и суверена свих посебних воља? Кошница нам даје најлепши пример организованог живота у зеједници и оличава принципе монархизма и једноначалности.

    А човек, украс свих божијих стоврења, обдарен разумом и створен по лику и подобију Божијем, нађе за сходно да одступи од свих заповести Његових ниподаштавајући улогу вође и господара и Небеског и земаљског царства, умисливши у срцу своме да је сам себи довољан. Ништа се у свету не јавља у потпуној самосталности и изолованости, и у свакој заједници се једна јединка истиче, остварује ред - води. Без те јединке - вође заједница се распада. Најмање се заједница људи да замислити без вођа, а најпре и изнад свега; народна заједница. Ништа није тако многоструко хијерархијски и целовито прошивено као народ. И никоме и ничему као народу није потребан вођа, заступник народне воље, народне свести, народне судбине. Кроз целу историју нашем народу је била блиска идеја вођства, и свака епоха у нас је била у знаку једног вође. Било је тако и у временима пре светог Саве, у време његово, а нарочито после, до скорих дана. Чак и када смо у доба сужањства под Турцима, не губећи веру у Господара Небеског, остајали без господара земаљског, српски народ је надахнуто, уз гусле стварао и величао, измишљене хероје и воље. Али и грешио је народ српски посебно у времену лажи и зла, у времену смрти, у овом, не поновио се никад више, двадесетом веку. Како је у вери и слози бирао праве вође, тако је у невери и неслози постављао себи лажне вође; србомрсце, тиранине, расипнике, блуднике, изроде и осведочене непријатеље! А какав би то, браћо и сестре, вођа српском народу био потребан сада и надаље, у часу неслоге и разједињености, разграђене државе, немаштине, издаје и пада морала, незнабоштва итд. Осим непобитне чињенице да је; по милости Божијој и вољи народној, српског вођу-Краља треба да красе и друге особине и то: светосавска вера у Васкрслог Христа, честитост, храброст, државничка мудрост, праведност, милостивост, скромност, смерност, дарежљивост, укратко речено; све хришћанске врлине које требају да буду основна правила живота сваког православног Србина.

    Србији је, дакле, потребан вођа, рецимо као: Краљ Петар I Карађорђевић. Мислим да ће се многи сложити са нашим избором, јер сматрамо да је почивши Краљ Петар I био прави народни владар и вођа и да би многима требало да послужи као узор.


Краљ Петар I Карађорђевић (ктиторски мозаик из задужбине на Опленцу)Владимир ПутникСрпска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер