Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ ЕДИКТ
(313-2013)

Свети Царски Мученици
ЦАРСКИ МУЧЕНИЦИ
(1918-2018)

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90

czipm.org@gmail.comДОБИТНИК МЕМОРИЈАЛНЕ
ПЛАКЕТЕ ''НЕБОЈША М. КРСТИЋ''
ЗА 2021. ГОДИНУ


   На основу одлуке нашег Одбора за доделу Плакете, а водећи се Правилником за доделу Меморијалне плакете „Небојша М. Крстић“ (погледајте овде), желећи дати доказа наше благодарности и признања за показану ревност и трудољубље за постигнуто на пољу сведочења идеје православног монархизма, богољубља и отачаствољубља, као и за велико пожртвовање и показану љубав према свему што је свето и честито и миломе Богу приступачно, у име сарадника Центра за истраживање православног монархизма, највишим признањем Центра биће награђен г-дин др Владимир Димитријевић из Чачка.

   Плакета ће бити уручена, о Ваведењу Прсевете Богородице, 21. новембра (4. децембра) 2021. године Господње, у склопу овогодишњег молитвеног сећања и обележавања двадесете годишњице пострадања оснивача Центра за истраживање православног монархизма, блаженопочившег Небојше М. Крстића.

   Досадашњи славодобитници највишег признања нашег Центра јесу: Његово Благородије Високопречасни протојереј-митрофор др Михаил Алексејевич Протопопов из Мелбурна; пуковник доц. др Борислав Д. Гроздић из Београда; Његово Благородије др Сергеј Александрович Мањков из Санкт-Петербурга; др Александра М. Пећинар из Чачка; г-дин Драгољуб Јуришић из Београда; г-дин Драгослав Бокан из Београда; дипл. инж. Александар О. Ђурђев из Новог Сада; г-дин Александар В. Бачко из Београда; г-дин Срећко М. Никитовић из Миоковаца; дипл. екон. Небојша И. Дикић из Београда; г-дин Бојан М. Митић из Ниша и Пречасни јереј Ненад Илић из Амстердама.

   Саборци, сарадници, пријатељи и поштоваоци дела покојног брата Небојше М. Крстића и нашег Центра, као и шира јавност, биће благовремено обавештени о времену и месту одржавања двадесетогодишњег помена и уручења признања нашем овогодишњем славодобитнику.


† † †


ДР ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ

   Др Владимир Димитријевић је рођен 1969. године Господње у Чачку.

   Познати је српски књижевник, публициста, колумниста и, свакако, један од најсвестранијих српских интелектуалаца и најистакнутијих посленика на пољу светосавског национализма и православног монархизма.

   После завршене гимназије, дипломирао је на групи за Српски језик и књижевност са општом књижевношћу Филолошког факултета Универзитета у Београду 1994. године. Магистрирао је на Катедри за српску књижевност XX века 2010. године, a докторирао 2016. године.

   Редован је учесник научних скупова о нашим песницима и аутор бројних огледа објављених у књижевној периодици и на интернету. Један је од чланова редакције издавачке куће Catena mundi из Београда. При Задужбини манастира Хиландара у Београду покренуо је и уређивао библиотеку „Српска мисао“, а нарочит допринос дао је библиотеци „Образ светачки“ при Православној мисионарској школи храма Светог Александра Невског у Београду.

   Аутор је више од 60 и приређивач више од 100 књижевних наслова. Књиге је објављивао у издавачким кућама: „Светигора“ (Цетиње), Православна мисионарска школа при храму Светог Александра Невског (Београд), Задужбина манастира Хиландара (Београд) „Лио“ (Горњи Милановац), „Легенда“ (Чачак), „Романов“ (Бањалука), „Бели анђео“ (Шабац), „Очев дом“ (Београд), „Православни пут“ (Ариље), Catena mundi (Београд), „Жагор“ (Београд), „Ривел Ко“ (Београд) и др.

   Од 1991. активно је укључен у рад Православне мисионарске школе при храму Светог Александра Невског у Београду и Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке, као организатор предавања и других видова хришћанско-просветне делатности. Са екипом православних мисионара, предвођених блаженопочившим протојерејем-ставрофором Хаџи Љубодрагом Петровићем, обишао је преко педесет градова широм српских земаља, од Апатина до Приштине и од Бора до Требиња, говорећи о опасности од тоталитарних и деструктивних верских секти. Касније је, самостално, одржао преко двеста предавања у разним местима и на различите теме. На позив најугледнијег руског сектолога, др Александра Дворкина, учествовао је у раду Божићних образовних предавања Руске православне цркве у Москви 2006. године.

   Дао је свој допринос и развоју црквено-мисионарске штампе у нас. Поред сарадње у скоро свим православним листовима и часописима, био је члан редакције „Светигоре“ (гласила Митрополије црногорско-приморске), „Жичког благовесника“ (часописа Епархије жичке), као и крагујевачких „Погледа“ и часописа „Образ“ који је излазио при храму Светог Александра Невског у Београду. Био је један од покретача и заменик главног и одговорног уредника часописа „Београдски дијалог“, намењеног заштити од деловања верских секти, који је такође излазио при храму Светог Александра Невског у Београду, као и члан редакције часописа „Црквени живот“ и „Православно дело“. За свој рад у области црквене штампе, нарочито при Верском добротворном старатељству Митрополије београдско-карловачке, одликован је Граматом Патријарха српског Павла 20. маја 2007. године.

   Сарађивао је, или сарађује, са бројним медијским кућама и сајтовима. Стални је сарадник седмичника „Печат“ и месечника „Геополитика“, а извесно време је, током 2011, по позиву био колумниста рубрике „Лево-десно“ у НИН-у. Од 2000. године учествовао је у кампањи за повратак веронауке у школски систем Србије, као и у борби за заштиту српског школства од наказних реформи и очување породичних вредности.

НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер