Грб Краљевине Србије Грб Центра

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ПОЛИТИЧКУ
ТЕОРИЈУ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.net

Марко Б. Димитријевић

ОСТАЋЕ НАШЕ!


     Као што је и најављено, шиптарски злочинци су са благословом западних центара моћи "прогласили" жељно ишчекивану "независност" Косова и Метохије, уз бурно славље шиптарског живља на србском Косову али и широм света, по местима које насељава ово етничко ругло. Међутим, ни Србски народ није остао без реакције. Иако су успех и јако позитиван утисак великог београдског митинга као и величанственог молебана пред светосавским храмом у великој мери упропашћени од стране разбојника који су искористили повољну прилику за своја злодела која антисрбски медији покушавају на подмукао начин да припишу свим учесницима београдског протеста, не можемо се отети утиску да су недавни догађаји везани за лажно проглашење лажне независности Косва и Метохије, проузроковали јак талас патриотског набоја и љубави према Светој србској земљи, као и пораст антизападног расположења у србском народу. Заиста, и студенти и средњошколци и бројни Срби из унутрашњости и широм србских земаља као и из расејања, исказују ових дана потпуну солидарност са својом браћом са Косова. Исказују праведан гнев због злочина према нашој држави. Гнев који није сачињен само од осећања гнушања према злу које се надвија над нама, и не само од осећања немоћи да се у већој мери помогне својој браћи, већ и од поноса па макар и подсвесног. Поноса на оно благо којим  је Бог обдарио наше претке а због којег злочинци овога света неуморно кидишу на нас, не би ли нам га сасвим отели и погазили. Јер у свету који они граде, не сме бити места за узвишене ствари које штрче у сивилу духовно мрачног градилишта антихришћанског Новог светског поретка.

   И док се наши непријатељи надају да ће тај дух поносног непристајања на отимачину Светиње спласнути, ми чврсто верујемо у његову постојаност, јер је новонастала ситуација у којој водеће западне владе више не признају целовитост Србије, такође једно трајно стање које сходно својој природи узрокује и трајну реакцију. Заправо, највновији антисрбски (зло)чин западних центара моћи јесте кап која је прелила чашу за многе Србе, који су још увек полагали наду у "светлу европску будућност наше земље". Сада је засигурно и већини про-западно оријентисаних Срба јасно да НАТО пакт није бомбардовао србске градове због ондашњег режима, већ да је реч о планском злочину над Србством.

   Уосталом, стање ствари је такво, да је сасвим нереално очекивати смиривање актуелне ситуације, јер се чини да србско друштво веома близу незаобилазног раскршћа у коме ће морати да бира између пута понижавајућег утапања ових остатака Србије у Европску Унију и пута поносног одупирања непријатељу и непристајања на распарчавање Србије. Надамо се да ће данашњи Срби сасвим одбацити обезбожени Запад и да ће узљубити Бога у коме ће препознати своју снагу и свој ослонац. Јер наши преци који су ходили по таквом путу, знали су да је блажен свако ко трпи прогоне и неправду ради истине и правде Божије, и да је велика плата његова на Небесима. Ако желимо и ми њихови потомци данас да ходимо по тој Светој стази, не смемо запасти у очајање и малодушност већ у савременој несрећи препознати неминовност своје крстоносне судбине.

   Многи аналитичари по обичају нуде преко ТВ-а своја објашњења за актуелне догађаје. Међутим, сваком православном Хришћанину јасно је да Бог допушта овакве ствари, не би ли србски род призвао на покајање и повратак на заветну стазу наших Светих предака. Када се удостојимо Светога Косова, и заслужимо помоћ Божију, нико нам неће моћи ништа и тада ћемо тријумфално повратити јужну србску покрајну у окриље државно-правног система Србије. Али ма колико да смо обезбожени ми данашњи Срби и ма колико да не маримо за закон Божији, ми смо од предака наследили изабраност да на "страшном месту постојимо" то јест да будемо прва линија одбране од сатанских слугу из људског рода који војују против човечанства. Од таквог бремена побећи не можемо, чак и када би смо то хтели, као што то покушавају данашњи упорни поклоници евро-унијатског лажног раја .Чврсто верујемо да ће Србство одлучно препознати, прихватити и уздићи свој Крст, јер ће само тако моћи да искује свој мач којим ће у своје време истерати све уљезе из својих Светиња.

   А до тада, одбацујмо тезе које нам непријатељ подмеће са циљем да нас убеди како су Косово и Метохија наводно постали независни. Зависни су већ девет година од НАТО окупатора и биће то и у наредном периоду, све док их у повољном историјском моменту, србски народ уз помоћ Божју не ослободи. А гледано формално-правно, Света србска земља остаје део Србије, јер та скупштина шиптарског терористичког шљама, нема никава овлашћења за доношење такве одлуке о одвајању од наше државе. Оно што је заиста новина, јесте чињеница да САД и ЕУ више неће признавати целовитост Србије, а то нас апсолутно удаљава од евро-атланских интеграција и слаби позиције овдашњих мондијалиста. Стога, нема места очајању, већ нам се ваља научити да и у оваквим несрећама налазимо и позитивне стране и из њих црпимо снагу за трудна времена која су пред нама. И поручујмо стално малодушнима из нашег рода, да ће Косово и Метохија остати наше све док га ми Срби носимо у срцу. Имајмо на уму да све силе које Бога не моле, временом пропадају, а само правда и истина Божија бивају вечне. Стога, молимо се Богу, и чинимо све што је у нашој моћи да наша држава оздрави не би ли била способна да у повољној ситуацији поврати Свету србску земљу под своју фактичку власт.

     Јер ово никако не сме бити крај, већ почетак борбе за истински препород!

     Или како песник каза:

     "Није све пропало, кад пропало све је".

 
Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска 
- најновије информације са Косова 
- сведочења о терору над Србима

КОСОВО - Истина нема власника!

ОДБОР ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Црквена Општина
 Успења Пресвете Богородице 
- Цирих

Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фонд Краљевић Томислав Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Монархија кроз векове

Српско хералдичко друштво ''Бели Орао''

Друштво Љубитеља Хералдике ''Милош Обилић''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Руско Православно Монархистичко друштво

ПОСМАТРАЧ

Русија Верних

Иконографска радионица ''Павловић''

Издавачка кућа ''Конрас''

''Србија'' - Глас Четника

Каљевски Ред Витезова

Савез Православних Хоругвоносаца

Амерички журнал за руске и словенске студије

Руске победе

КОСОВСКА ГРАМАТА

ПОКРЕТ ЗА ЖИВОТ
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер