Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.net


Грб града Београда


ОДЈЕК ВАПАЈА


    Богу хвала, нашој молби за помоћ несрећној девојчици Слаћани Кобас (13) и младоме Милошу Дражићу (26) одазвали су се поједини наши медији, који су известили и позвали све који су у могућности да им пруже помоћ за лечење.

    О тешкоме положају наше сестрице Слађане почеле су да извештавају поједине телевизијске станице, што обећава да ће потребна помоћ, ако Бог да, бити прикупљена у догледно време. Иначе, важно је да известимо да је (не нашом грешком) број жиро рачуна, који смо раније објавили - погрешан! Сви људи добре воље, који желе да помогну несрећном чеду Божијем Слађани, могу да се јаве њеноме оцу Стојану Кобасу на телефонски број: 064-353-67-72 или најближој филијали Рајфајзен банке.

    Такође, као одговор на наш апел за помоћ Милошу Дражићу, а после контаката са уваженом редакцијом, молба за помоћ је штампана у листу ''Глас јавности'' (погледајте овде) 4.(17.)2.2005. Сви Христољубиви и братољубиви људи могу детаљније да се обавесте о несрећноме положају брата Милоша и путем Интернет сајта, који је у томе циљу устројила пожртвована породица Дражић: http://avala.yubc.net/~mdrazic.

    Поново апелујемо на све српске институције, организације, медије и појединце да дају маха своме човекољубљу и братољубљу!

    Несрећа се угнездила у народу српскоме и она је свуда око нас... Није довољно само да то констатујемо и вајкамо се сопственом немоћи, јер СВАКО може на свој начин да допринесе победи над патњом и несрећом. Нека свако учини у своме призиву онолико колико му је Бог дао и саборни дух српскога народа ће тријумфовати над пакосном намером нечастивога!

    У супротном, запитајмо се шта ће нам и најуређенија Држава, створена по Небескоме своме Узору Монархије Бога Оца, ако останемо земља несрећних, напуштених, саможивих и разбраћених ИНДИВИДУА?

    Сви смо, дакле, позвани да будемо истинске ЛИЧНОСТИ (по лику и подобију Божијему), а то ћемо бити једино ако и ближње своје посматрамо као исте такве личности и живе иконе Христове! Тада ће нам свака жртва бити лака за спасење свакога делића нашега народнога организма, за спасење свакога члана наше Заједнице, без које никоме од нас спасења нема!

    Помажући другима, помажимо, дакле, себи и узводимо наше Отачаство своме Небескоме Узору, а читаву творевину Творцу и Спаситељу своме!Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер