Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб Центра за истраживање Православнога Монархизма                                 Лого Сабора Православне интелигенције


НАШ ПРЕДСТАВНИК НА КОНГРЕСУ
У САНКТ-ПЕТЕРСБУРГУ


Грб Санкт Петерсбурга             Грб Сиднеја


(21. јануар (3. фебруар) 2005.)    Благодарећи великоме Милосрђу Промислитеља Господа, Центар за истраживање Православнога Монархизма ће имати представника, који ће (и лично) узети учешћа на Међународноме конгресу са темом: ''Православље, омладина и будућност Русије'', а у организацији Сабора Православне интелигенције (у даљем тексту: Сабор).

    Овај Међународни конгрес ће се, ако Бог да, одржати у царствујушчему граду Санкт-Петерсбургу од 18.2.(3.3.)2005. до 20.2.(5.3.)2005. године Господње, под председништвом Његовога Високопреосвештенства Архиепископа Тихвинскога др. Константина (Горјанова) (ректор Санкт-петерсбургшке Духовне Академије и Богословије и почасни председник Сабора) и копредседништвом доц.др. Алексеја Швечикова (председник Извршнога одбора Сабора) и др. Виктора Јегоровича Романова (ректор Санкт-петерсбургшкога Државнога университета технологије и дизајна) ...

    Сада је извесно да ће Центар за истраживање Православнога Монархизма двојако узети учешћа на реченоме научноме сабрању. Наиме, браћа Марко Б. Димитријевић, Немања Мрђеновић и Ненад М. Јовановић ће конгресним телима поднети своје радове, који ће, доцније бити разматрани и објављени у званичним материјалима са Конгреса. Национални организациони комитетет Међународнога конгреса је, већ, прихватио њихово учешће са темама: ''Омладина и систем власти'', ''Православље и култура младих'' и ''Православље и безбедност Русије''.

    Међутим, велика нам је част и духовно задовољство да известимо да ће брат Немања Мрђеновић из Сиднеја, и лично, узети учешћа у раду Конгреса и представљати наш Центар у Санкт-Петерсбургу. Наиме, због незавиднога материјалнога положаја Центра за истраживање Православнога Монархизма, није могуће да сва тројица наших учесника у раду Конгреса (и лично) присуствују тродневним конгресним заседањима. Међутим, Добри Господ се постарао да бар један од њих представља Идеју српскога, Православнога Монархизма на, тако значајноме, братскоме сабрању.

    Овај (ни мало једноставан) подухват је постао могућ, најпре, благодарећи љубави, предусретљивости и подршци Националнога организационога комитета Међународнога конгреса, а, нарочито, његовога преседника доц.др. Алексеја Николајевича Швечикова. Ова наша руска браћа су дала све од себе да обезбеде, представнику Центра, смештај и храну у току трајања Конгреса, као и да прибаве све неопходне документе (визу) за Русију, као и за регулисање обавеза на Университету.

    Ваља подвући да су битну предусретљивост показали и: агенција ''Бео-експорт'' из Сиднеја и њен власник, господин Васа Деспотовић, који су олакшали спровођење овога подухвата. Природно, посебна подршка је била и сама породица Мрђеновић.

    Ипак, највећу благодарност дугујемо Преблагоме Господу, Који погледа на наше прегнуће и осени нас благословом служитеља Својега, надлежнога Пароха, Високопречаснога Протојереја Србољуба Милетића из Сиднеја, без чега ништа од наведенога не би било могуће остварити!

Немања Мрђеновић пред Манастиром Светога Саве у Канбери(Објављено: ''Светски српски глас''; Мелбурн; 29.1.(11.2.)2005. [под редакцијским насловом: ''И српски глас ће се чути''])

Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер