Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netЊеговој Светости
Архиепископу пећскоме
Митрополиту београдско – карловачкоме и
Патријарху српскоме Г. Г. Павлу


     Ваша Светости
     Обраћамо Вам се са молбом да изволите поделити Ваш Архипастирски благослов за рад удружења грађана Центар за истраживање православнога монархизма из Београда.
     Речено удружење је уписано у Регистар удружења друштвених организација и политичких организација, Решењем број 3 / 1 – 351 / 6 – 2002 – 07, Министарства правде СРЈ, које је потписао Помоћник министра господин Звонимир Томовић, 3. (16.) 5. 2002. године Господње.
     Иначе, оснивање овога Удружења била је замисао покојнога господина Небојше М. Крстића, добитника Светосавске награде Ваше Светости за 1991. годину Господњу. После његове преране и трагичне смрти, неколицина његових пријатеља је одлучила да његову замисао спроведе у дело...
     Смисао рада овога Удружења јесте промовисање веродостојних вредности српскога народа, а у циљу обнављања здравога српскога друштва.
     У томе смислу, настојаћемо да радимо на упознавању са вредностима таквога српскога друштва, оличенога у саборној, народној и православној Краљевини.
     Овако схваћен, наш задатак, желимо да остварујемо: образовањем студијских одбора и радних група (из области: богословља, историографије, хералдике, генеалогије, права, философије, књижевности...); приређивањем трибина, расправа и саветовања; објављивањем публикација непрофитнога карактера и сл.
     Из реченога излази да ми циљеве оваквога нашега рада видимо као: промовисање, сведочење и афирмисање православних монархистичких и предањских српских вредности; залагање за обнову православне Монархије, као изворнога облика српске државности; истраживачки рад из области историје, хералдике, права, философије и сродних наука и залагање за примену истраживачких достигнућа Центра за истраживање православнога монархизма, као и вредности које Центар истиче, на начин на који то може да помогне духовну, народну и културну обнову српскога народа.
     За овакав рад, који би, верујемо, могао да буде на ползу наше народне заједнице, неопходан нам је Божији и благослов наше Свете Цркве.
     Тога ради, припадамо Вашој светој десници просећи Свјатјејши Архијерејски благослов.
     Вашој Светости одани

У прилогу:
1. Решење Министарства правде СРЈ
о регистрацији Центра
2. Статут Центра

У Београду
21.8. (3.9.) 2004.

Центар за истраживање
Православнога Монархизма

Ненад М. Јовановић
(директор)Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер