Грб Краљевине Србије Грб Центра

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ПОЛИТИЧКУ
ТЕОРИЈУ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.net





Марко Б. Димитријевић




БОРБА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ –
БОРБА ЗА СРБИЈУ И ЦАРСТВО НЕБЕСКО!














   Ако и није неприродно то што (бело)светски хохштаплери данас покушавају да и формално-правно одвоје Свету србску земљу од остатака Србје и притом натерају власт и народ у Србији да тако нешто мирно прихвате, засигурно јесте неприродан, млак и недовољно заинтресован одос већине данашњих Срба, пре свега младих, по питању поменутог текућег покушаја потпуног отимања Косова и Метохије.

   Гледано кроз призму савести, здравог разума и традиционалних духовних начела, такво стање нашег духа јесте као рекосмо, сасвим неприродно, и потребно је побунити се против њега, и свега осталог што нас паралише и везује нам руке пред надирућим злом. Нико од нас не сме говорити како се ето не може ништа учинити, да је некада могло, а да сада више не може. Можда привремено не можемо да спречимо окупацију наше Свете србске земље, али можемо и морамо да се боримо и покажемо да смо људи, а не бесловесни потрошачи и пуки шрафчићи глобалне машинерије Новог светског поретка у којој постоје само закони материје, профита и чулних уживања, а у којој су прогањани сви духовни садржаји који човека разликују од животиње. Морамо јасно и гласно исказати да се не миримо са губитком дела своје територије, и свако од нас нека учини све што је до њега, не би ли одговор нашега народа данас, био што достојнији наших светих и славних предака, јер ми јесмо крв њихове крви и кост њихове кости! Припадамо народу чија је прошлост светла и херојска и којем је кроз православну Хришћанску веру откривен најузвишенији етички закон и животни смисао, па се поставља питање, смемо ли истрајавати у стању постојеће малодушне неодговорности?...


ТРАГОВИ ИМ СМРДЕ НЕЧОВЈЕШТВОМ!



   Одбацимо наметнуто поживотињавање, етички се усправимо и руководимо се идеалима наших светих и славних предака, идеалима Вечне Србије која није и не може бити поражена.

   Може бити и јесте поражена само земаљска Србија у једном историјском раздобљу, а Вечна Србија чији су угаони камени Светосавски и Косовски завет, увек наставља да сија као неокрњени драгуљ, па стога, не могу бити поражени ни они који се руководе идеалима Вечне Србије и заветним опредељењем Светога Цара Лазара. Истински су поражени само глобални злочинци, убице, отимачи наших отачаствених простора, као и њихови послушници у Србији. И поред материјалне користи коју су злоделима стекли, они не могу имати мира и спокоја. Свако од њих када се ујутру огледа, свесно или не свесно врло добро зна да у огледалу види ђубре.

   А нама, који се боримо за оно што је наше, није на одмет да увек буду на уму кључни разлози због скојих се не смемо помирити са евентуалним отимањем Косова и Метохие од Србије.


Косовски бој
(Петар Радичевић)



   Најпре, ни један народ који претендује да буде озбиљан, не жели да се помири са губитком дела свог отачаственог простора. Као србски родољуби желимо да живимо у јединственој србској држави, насупрот тенденцији касапљења србских земаља, а као Хришћани, знамо да Бог захтева да се људи старају о даровима које им Он подари. Стога и ми Срби као заветна историјска народна заједница, имамо обавезу да се старамо о свом отачатвеном простору који нам је милошћу Божијом дарован.

   Такође, морамо увек имати на уму да су Косово и Метохија, колевка србске културе и државности. Они су уз Рашку област, били културно средиште Немањићке Србије а србске праволавне светиње са Косова и Метохије представљају драгуљ хришћанског, словенског и индоевропског културног наслеђа. Без Грачанице, Дечана и стотина и стотина других светиња којима је украшена Света србска земља, наша држава била би културно обогаљена.

   А изнад свега, не смемо пристати на губитак Косова и Метохије, због тога што је Света србска земља место установљења Косовског Завета и Косовског опредељења, који јесу срж сакралне и свештене повести нашег народа.


Косовски бој



   На Косову пољу Видовдана 1389 године по Рождеству Христовоме, наши свети и славни преци су на челу са честитим кнезом Лазарем бранећи Крст часни и слободу златну, добровољно жртвовали своје земне животе и супротставили се вишеструко бројнијем непријатељу са циљем сабирања себи плате на Небесима, односно обезбеђења духовне разине постојања у Христовоме Царству Небескоме. А таквим чином, створили су и непресушни извор моралне снаге својим потомцима, који су снажећи се из таквог извора, опстајали и побеђивали у ванредно тешким околностима које су их сналазиле.

   Ванредно тешке околности постоје и данас, али услед наше духовне клонулости још увек нису на видику весници васкрсења распетога нам Србства које ће надамо се уследити. Једна од ретких искри старог сјаја у нашем времену, пројавила се током злочиначке НАТО агресије чију годишњицу обележавамо ових мартовских дана. Дух у србском народу, током та скоро три месеца НАТО агресије, био је чини се бољи него било када током крвавог двадесетог столећа. Још увек памтимо херојство србских војника који у одбрани Отачаства нису одступили пред многоструко бројнијом и технички супериорном сатанском силом, већ су јој стали на црту и потврдили да им кроз вене струји крв газиместанских, кумановских, чегарских и солунских витезова.

   То нам подгрева наду у препород...



ТРАГОВИ ИМ СМРДЕ НЕЧОВЈЕШТВОМ!


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска 
- најновије информације са Косова 
- сведочења о терору над Србима

КОСОВО - Истина нема власника!

ОДБОР ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Црквена Општина
 Успења Пресвете Богородице 
- Цирих

Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Монархија кроз векове

Руски Царски Дом

Грчки Краљевски Дом

Српско хералдичко друштво ''Бели Орао''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Руско Православно Монархистичко друштво

Русија Верних

Иконографска радионица ''Павловић''

Издавачка кућа ''Конрас''

''Гусле'' - лист Савеза гуслара Србије

Амерички журнал за руске и словенске студије









Руске победе

КОСОВСКА ГРАМАТА




веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер