Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб Санкт ПетерсбургаПОЗИВ ИЗ БРАТСКЕ РУСИЈЕ

2.(15.)12.2004.


Лого Сабора Православне интелигенције


    Центар за истраживање Православнога Монархизма је примио љубазни званични позив руске организације Сабор Православне интелигенције, а за учешће на међународноме Конгресу: „Православље, омладина и будућност Русије“.

    Речени Конгрес ће бити одржан у царствујушчему граду Петрограду од 3. до 5. марта 2005. године Господње.

    Овај љубазни позив потписује господин доцент др. Алексеј Николајевич Швечиков, председник Извршнога савета Сабора Православне интелигенције, који ће бити и копредседавајући Конгреса. Председавајући, пак, на овоме Богољубивоме и отачаствољубивоме сабрању биће Његово Високопреосвештенство Архиепископ Тихвински Константин (Горјанов), ректор Санктпетербургшких Духовних академија и семинарија и почасни председник Сабора Православне интелигенције. Други копредседавајући Конгреса ће бити господин Виктор Јегорович Романов, ректор Санкт-Петербургшкога Државнога университета технологије и дизајна. Чланови организационога комитета Конгреса су бројни Свештеници, академици, професори...

    Припремама и остварењу овако значајнога Конгреса, Сабор Православне интелигенције приступа уз подршку бројних институција од значаја за руску културу и науку. Наиме, међу њиховим сарадницима на овоме послу су и: Комитет за послове омладине при управи Санкт-Петербурга, Савет ректора Санкт-Петербурга, Санктпетербургшка Духовна академија и Духовна семинарија, Санктпетербургшки Државни университет технологије и дизајна, Санктпетербургшки Државни университет културе и уметности, Санктпетербургшки градски Дом омладине...

    Учешће у раду овога значајнога Конгреса ће узети наша Православна браћа из разних земаља, а језик на којему ће се саобраћати на конгресним заседањима јесте руски и неће бити симултанога превода... Међутим, радови који ће бити поднети конгресним телима на разматрање (у прописаноме року) могу да буду на рускоме или енглескоме језику.

    Наша возљубљена руска, у Христу, браћа из Сабора Православне интелигенције су нам учинила и молбу да пренесемо овај позив свој заинтересованој браћи у Србији да, такође, узму учешћа у раду реченога Конгреса у царствујушчему граду Петрограду. Центар за истраживање Православнога Монархизма ће, свакако, на неки начин, узети учешћа у раду Конгреса, те позивамо и све друге релевантне организације и појединце да се заинтересују за бројне теме које ће бити разматране на Конгресу.

    О Богољубивоме раду Сабора Православне интелигенције на васкрсавању славе и снаге Свете Матушке Русије, можете да се обавестите и преко њиховога веб-сајта: http://www.sobor-spb.ru/.


Архиепископ Тихвински Константин (Горјанов)                  Доц.др. Алексеј Николајевич Швечиков


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер