Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.net

ДОБИТНИЦИ МЕМОРИЈАЛНЕ
ПЛАКЕТЕ ''НЕБОЈША М. КРСТИЋ''
ЗА 2016. ГОДИНУ


   На основу одлуке нашег Одбора за доделу Плакете, а водећи се Правилником за доделу Меморијалне плакете ''Небојша М. Крстић'' (погледајте овде), желећи дати доказа наше благодарности и признања за показану ревност и трудољубље за постигнуто на пољу сведочења идеје православног монархизма, богољубља и отачаствољубља, као и за велико пожртвовање и показану љубав према свему што је свето и честито и миломе Богу приступачно, у име сарадника Центра за Истраживање Православног Монархизма, највишим признањем Центра биће награђени: г-дин Драгослав Бокан из Београда и Његово Благородије г-дин Сергеј Александрович Мањков из Санкт-Петербурга.

   Плакете ће бити уручене, о Ваведењу Прсевете Богородице, 21. новембра (4. децембра) 2016. године Господње, у склопу овогодишњег молитвеног сећања и обележавања петнаесте годишњице пострадања оснивача Центра за Истраживање Православног Монархизма, блаженопочившег Небојше М. Крстића.

   Досадашњи славодобитници највишег признања нашег Центра јесу: Његово Благородије Високопречасни протојереј-митрофор др Михаил Алексејевич Протопопов из Мелбурна; пуковник доц. др Борислав Д. Гроздић из Београда; дипл.инж. Александар О. Ђурђев из Новог Сада; г-дин Александар В. Бачко из Београда и г-дин Срећко М. Никитовић из Миоковаца.

   Саборци, сарадници, пријатељи и поштоваоци дела покојног брата Небојше М. Крстића и нашег Центра, као и шира јавност, ће благовремено бити обавештени о времену и месту одржавања петнаестогодишњег помена и уручења признања нашим овогодишњим славодобитницима.

+ + +


ДРАГОСЛАВ БОКАН

   Господин Брагослав Бокан је рођен 15. фебруара 1961. године Господње у Београду.

   Познати је српски режисер, књижевник, колумниста, публициста, маркетиншки стручњак и, свакако, један од најсвестранијих српских интелектуалаца и најистакнутијих посленика на пољу светосавског национализма и православног монархизма.

   После завршене гимназије, дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду и завршио постдипломске студије философије.

   Г-дин Бокан је био један од оснивача Српске Народне Обнове (СНО), која је била прва антикомунистичка, национална и монархистичка странка након пада комунизма Србији, основана на Бадње вече, 1990. године Господње. У поменутој странци је обављао и дужност председника Белих Орлова, омладине СНО, која је доцније одиграла и важну улогу у отаџбинском рату 90-их година, као добровољачка јединица. Доцније, г-дин Бокан је био и оснивач и председник Српског Отаџбинског Савеза и удружења Отаџбина Русија.

   Интересантно је да је г-дин Бокан један од првих, који су добили држављанство Републике Српске, а познато је и да је управо он један од људи, који су осмислили и само име западне српске Државе.

   Након избијања несрећних сукоба на територији Малорусије, од стране надлежних власти је именован званичним дипломатским представником Доњецке Народне Републике у Србији и Српским Земљама.

   Богата професионална каријера г-дина Бокана, између осталог, бележи да је био и: уредник специјалних издања Београдског издавачко-графичког завода (БИГЗ); саветник за медије начелника Ђенералштаба Војске Југославије ђенерал-пуковника Небојше Павковића; покретач и главни и одговорни уредник часописа: ''Нове идеје'', ''Лепа Србија'',''Русија данас'' и ''Водич за живот''...

   Такође, стални је сарадник часописа ''Еко кућа'' и један је од оснивача београдског Центра за стратешке пројекте. Један је од оснивача Руско-српског културног центра и сарадник и почасни члан Урбаног књижевног круга.

   Режирао је више наставака легендарног телевизијског документарног серијала о средњевековним српским манастирима и кратки филм "Српско завештање", а био је један од актера монументалног документарно-историјског филма "Смрт Југославије".

   Поред многих других, осмислио врло успелу кампању ''Косово је Србија'', која је толико одјекнула у Србији и иностранству да је са њеним аутором, тим поводом, интервју објавио и утицајни ''New York Times''.

   Деценијама гостује на небројеним електронским медијима, у штампи и на предавањима и јавним трибинама широм Отачаства, ширећи идеју и вредности Православља, светосавског национализма и православног монархизма, у чему му је у данашњој Србији тешко наћи премца.

   Аутор је књига: ''Огњени љиљани'', ''Косово је срце Србије'', ''Политика: Мит, хроника, енциклопедија'', ''Београд, град тајни'', ''Портрет младог дендија или Меланхолична шетња по елизабетанском пејзажу'', ''Нови Сад: Од вароши до града'' и ''Јунаци српског устанка''.

   Написао је и објавио и огроман број новинских колумни и текстова за часописе "Прес", "Стандард" и многе друге, а 2012. године изабран је за најбољег колумнисту у Србији, по избору часописа "The Man", у категорији "Man of the year". Његова монографија ''Политика: Мит, хроника, енциклопедија'' награђена је је Дипломом ''Златни печат'' Међународног сајма графичке, папирне и креативне индустрије, у Београду 2008. године Господње.

   На послетку, али не и најмање важно - г-дин Драгослав Бокан је био један од најближих сарадника и сабораца великана попут покојног г-дина Драгоша Калајића, али и оснивача Центра за Истраживање Православног Монархизма, покојног брата Небојше М. Крстића!


+ + +


ЊЕГОВО БЛАГОРОДИЈЕ
СЕРГЕЈ АЛЕКСАНДРОВИЧ МАЊКОВ


   Племенити г-дин Сергеј Александровић Мањков је рођен у Санкт-Петербургу, 7. јула 1982. године Господње.

   Један је од најеминентнијих представника монархистичког покрета у Русији, правник, генеалог, књижевник, публициста, козачки сотник и вишегодишњи вредни сарадник Центра за Истраживање Православног Монархизма.

   После завршене средње школе, дипломирао је на правним наукама при Државним санкт-петербуршком университету водених комуникација, а доцније је, на Санкт-петербуршком државном университету, завршио и програм усавршавања: ''Управљање државним и општинским институцијама''.

   Заменик је директора Историјско-литерарног музеја града Пушкина (Царског Цела) у Санкт-Петрбургу. Као генеалошки истраживач и познавалац хералдике, служи као саветник Герољдије при Канцеларији Њеног Императорског Височанства Велике Кнегиње Велике Кнегиње Марије Владимировне Романове од Русије, Поглавара Руског Царског Дома и de jure Царице Сверуске. Дугогодишњи је секретар санкт-петербуршког одбора Руског Императорског Савеза – Ордена, као најстарије и најважније руске монархистичке организације; заменик председника Управног центра Сверуског Друштвеног Покрета ''За Веру и Отечество''; заменик ректора Реда Орла Грузије и Бешавне Доламе Господа нашег Исуса Христа у Русији и помоћник секретара санкт-петербуршког одбора Савеза Руских Добровољаца (Босна и Херцеговина, Косово и Метохија). Редовни члан је Руског Племићког Сабора (РДС) и као такав је био делегат Санкт-петербуршког Племићког сабора на XIV Сверуском племићком конгресу (2011) и на XV Ванредном сверуском племићком конгресу (2012), на којем је био и члан Мандатне комисије. Осим тога, члан је: Руског Генеалошког Друштва, Историјско-родословног Друштва у Москви, Сверуског Хералдичког Друштва, Академије Војно-историјских Наука и др. Сарадник је и члан уредништва: сверуског православно-монархистичког часописа '' Царский вестник''; алманаха '' Русский мiръ'' и независног православно-монархистичког часописа '' Монархистъ''...

   Аутор је више од стотину научних, научно-публицистичких и енциклопедијских публикација на тему црквене историје, историје Русије, руске емиграције, краљевских домова света и руске аристократије, као и књига од којих издвајамо: ''Родословная дворян Ивашинцовых'', ''Генерал-лейтенант Б.А. Штейфон: штрихи к родословной'', ''Русские добровольцы в составе Валлонского легиона'', ''Половцов Александр Александрович'', ''Румянцев Николай Петрович'', ''Р.Р. фон Раупах – человек, заглянувший в лицо умирающему'', ''События Февральского переворота 1917 г. и их оценка в воспоминаниях Б.В. Бьеркелунда (1893-1976)'', ''Л.М. Савёлов: уточнение к биографии'', ''Монархия в современном мире'', ''Саксен-Альтенбургская Елена Георгиевна'', ''Генерал Антон Туркул: к вопросу о социальном происхождении'', ''Российский Имперский Союз-Орден и И. Солоневич: политические взаимоотношения. 1930-1950-е гг'', ''История Российского Имперского Союза-Ордена: 1929-2009 гг'', ''Туркулы (Туркуллы). Turkułł h. Ostoja obm'', ''Бельгийский коллаборационизм и русская правая эмиграция в 1940-1945 гг'', ''Ответственный только перед Богом и историей'', ''Христианин, а потом уже всё остальное'', ''А.В. Зернин (1891 – 1962) – автор повести «Гардемарины»'', ''Великий князь Дмитрий Павлович в эмиграции'', ''«Итальянские сюжеты» в жизни Великого Князя Дмитрия Павловича'', ''Ивашинцов (1803 – 1864) – глухонемой чиновник Военного ведомства'', ''Юрий Александрович Вахтель'', ''Арест Бориса Солоневича в 1941 году: к вопросу о возможных причинах'', ''Князь С.С. Оболенский (1908 – 1980) – аристократ, патриот, журналист'' и др.

   У мају 2007. године Господње је био учесник свечаности потписивања Акта о успостављању канонског јединства између Московске Патријаршије и Руске Православне Заграничне Цркве, у московском Храму Христа Спаса, а септембра 2006. године Господње, је био учесник свечаности преноса посмртних остатака Императорке Марије Фјодоровне у Саборни Храм Светих Апостола Петра и Павла у Санкт-Петербургу. Такође, био је један од организатора сахране Њеног Височанства Велике Кнегиње Леониде Георгијевне (рођ. Кнегиње Багратион-Мухранске), супруге покојног Његовог Императорског Височанства Великог Кнеза Владимира Кириловича Романова од Русије, Поглавара Руског Царског Дома...

   Ширећи међу омладином дух патриотизма, православне духовности, православног монархизма и традиција древне Русије, говорио је и учествовао на бројним трибинама и предавањима на: Светском руском народном сабору у Москви; радију Митрополије санкт-петербуршке ''Град Петров''; црквено-друштвеним свечаностима при Свето-духовском корпусу Александро-невске Лавре; научним конференцијама у Русији и Србији; духовним семинаријама и црквено-парохијским школама; кадетским корпусима; козачким омладинским клубовима Санкт-Петербурга и других градова Русије и др.

   Носилац је и добитник великог броја високих одликовања и признања, међу којима издвајамо: Орден Светог Цара Константина (Српска Православна Црква); Орден Светог Апостола Андреја Првозваног и Орден Светог Николаја Чудотворца (Украјинска Православна Црква Московског Патријархата); Императорски Орден Свете Ане III Степена, Императорски и Царски Орден Светог Станислава III Степена и Императорски Војни Орден Светог Николе III Степена (Императорски Дом Русије); Велики Крст Краљевског Витешког и Војног Реда Крила Светог Михаила (Краљевски Дом Португала); Велики Крст Царског Ордена Менелика II (Царски Дом Етиопије); Краљевски Орден Штита (Краљевина Бунјоро-Китара); Велики Крст Краљевског Ордена Бубња (Краљевски Дом Руанде); Велики Крст Преподобног Патријарашког Ордена Светог Игњатија Антиохијског (Сиро-католичка црква); Велики Официр Ордена Орла Грузије и Бешавне Доламе Господа нашег Исуса Христа (Краљевски Дом Грузије); Официр Реда Светих Маврикија и Лазара (Краљевски Дом Италије); Компанион Краљевског и Хашемитског Ордена Бисера (Краљевски Дом Сулуа); Јубиларна Медаља ''1000 Година од Престављења Светог Равноапостолног Великог Кнеза Владимира'' (Московски Патријархат); Спомен Медаља ''Митрополит Лавр'' (Руска Православна Загранична Црква); Сребрна Медаља Светог Првоврховног Апостола Петра и Почасни Знак Свете Татјане - Степена ''Наставник Омладине'' (Митрополија Санкт-Петербургшка); Сребрни Знак Светитеља Алексеја Митрополита Московског (Митрополија Самарска); Знак Мухачевске Епархије; Златна Медаља Митрополије Принчевских Острва; Комеморативна Медаља Освећења Свете Саборне Цркве Светог Димитрија Принчевских Острва (Митрополија Принчевских Острва); Златни Крст Свете Епархије Боцванске; Медаља Свештеномученика Максима Горлицког (Епархија Перемишиљско-новосондецка); Медаља Светог Тихона Задонског III Степена (Епархија Липецка); Медаља Преподобног Серафима Вирицког ''За Пожртвовани Рад'' III Степена (Епархија Гатчинска); Комеморативна Медаља ''300-та Годишњица Санкт-Петербурга (Руска Федерација); Медаља ''20 Година Министарства Одбране'', Медаља ''300 Година Балтичке Флоте'', Медаља ''За Заслуге у Очувању Сећања на Пале Бранитеље Отаџбине'' и Медаља ''За Учешће у Паради Дана Победе'' (Министарство Одбране РФ); Нагрудни Знак ''За Одличје у Служби у Унутрашњим Трупама Русије'' II Степена и Нагрудни Знак ''200 Година Унутрашње Војске'' (Министарство Унутрашњих Послова РФ); Комеморативна Медаља Дијамантског Јубилеја Краљице Елизабете II (Велика Британија); Крст За Заслуге Црвеног Крста Сан Марина I Степена и др.

НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер