Грб Краљевине Србије Грб Центра

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

Facebook
Facebook

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ
Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.net

ОВОГОДИШЊИ ДОБИТНИЦИ
МЕМОРИЈАЛНЕ ПЛАКЕТЕ
''НЕБОЈША М. КРСТИЋ''


   На основу одлуке нашег Одбора за доделу Плакете, а водећи се званичним Правилником за доделу Меморијалне плакете ''Небојша М. Крстић'' (погледајте овде), желећи дати доказа наше благодарности и признања за показану ревност и трудољубље за постигнуто на пољу сведочења идеје православног монархизма, богољубља и отачаствољубља, као и за велико пожртвовање и показану љубав према свему што је свето и честито и миломе Богу приступачно, у име сарадника Центра за Истраживање Православног Монархизма, највишим признањем Центра биће награђени: пуковник доц.др Борислав Д. Гроздић; г-дин Срећко М. Никитовић и дипл.инж. Александар О. Ђурђев.

   Плакете ће бити уручене о Ваведењу Пресвете Богородице, 21. новембра (4. децембра) 2014. године Господње, на тринаесту годишњицу пострадања оснивача Центра, Небојше М. Крстића.

   О тачном времену и месту одржавања годишњег помена Небојши М. Крстићу и свечаности уручења речених признања јавност ће бити обавештена накнадно.


+ + +


ПУКОВНИК ДОЦ. ДР БОРИСЛАВ Д. ГРОЗДИЋ

   Пуковник доц. др Борислав Д. Гроздић рођен је 1959. године у Жагубици, Србија.

   Војну гимназију и Војну академију завршио је у Београду (1982). Ванредно је студирао на Факултету политичких наука у Београду од 1980. до 1984. године. На истом факултету је стекао звање магистра политичких наука одбраном тезе под називом Новија схватања рата у православљу код Срба (1994), као и звање доктора политичких наука одбраном докторске досертације под називом Схватање о политичком насиљу, ненасиљу и миру у српским средњовековним списима (2006).

   Обављао је бројне дужности на изградњи и вредновању морала војске све до руковођења највишом организацијском целином за та питања у Генералштабу. У Војној академији у Београду, у Катедри друштвених и економских предмета, реализовао је више предмета (Филозофија, Етика, Морал војске, Војна етика). Тренутно као ванредни професор реализује предмет Војна етика у Катедри друштвених и економских наука у Војној академији у Београду. Учествовао у многим комисијама за одбрану, дипломских, магистарских и докторских радова, као и менторско вођење кандидата.

   Објавио је монографије: Православље и рат (2001), Војевање за веру и отаџбину (2003), Свети ратници – житија светих војсковођа и војника (2013) и зборнике: Војска и вера (2001) и Војна етика, хрестоматија (2009). Објавио је више стручних и научних радова из области професионалног војног морала. Учествовао у изради Кодекса части припадника Војске Србије и Кадетског кодекса части за кадете Војне академије.

   Носилац је и достојни славодобитник бројних државних и војних одликовања и признања.

   Пуковник Гроздић је био један од најближих и најдражих пријатеља и сарадника покојног Небојше М. Крстића, оснивача Центра за Истраживање Православног Монархизма, као и велики саборац и доброжелатељ Центра, на великом делу васкрсавања здраве и стратократске државности у Србији.


+ + +


СРЕЋКО М. НИКИТОВИЋ

   Срећко Никитовић је рођен 28. септембра 1982. у селу Миоковци код Чачка као прво од троје деце оца Милијана и мајке Љиљане.

   Преци породице Никитовић су из Србије, склањајући се од Турака, пребегли у Црну Гору, тачније у долину реке Комарнице, одакле се Никита (по коме је настало породично презиме) вратио са породицом у околину Чачка око 1750. год.

       Средњу техничку школу завршио је у Чачку, а у Београду је 2003. завршио Вишу политехичку школу, смер графички дизајн. Основна тема, коју је обрађивао у свом дипломском раду је: Утицај хералдике на графички дизајн.

       Графичким дизајном се бави од 2001. године, када је и почео да ради своје радове у електронском облику.

       Његова интересовања одувек су била су везана за историју, хералдику, вексилологију и графички дизајн. Основна преокупација му је пручавање симбола у различитим временским периодима, различитим културама, као и у популарној култури, где открива њихову важност и утицај на људско друштво. Упознајући се са хералдиком, као науком која је повезана са многим другим областима (историја, нумизматика, религија, политика…), он открива велико богатсво симбола.

       Одлуком Његовог Краљевског Височанства Кнеза Александра Павловог Карађорђевића од Србије и Југославије је именован за хералдичког уметника Кнежевске Лозе Српског Краљевског Дома Карађорђевића. Благовољењем Његовог Величанства Краља Рукирабасаије Агатумбе Соломона Гафабусе Игуруа I, XLIX Oмукаме Краљевине Бунјоро-Китара и XXVII Oмукаме Династије Бабито је именован за краљевског хералдичког уметника Краљевине Бунјоро-Китара, а и у раду Центра учествује у својству хералдичког уметника Одбора за Хералдичке и Генеалошке Студије.

   Г-дин Срећко Никитовић је носилац више високих признања, као што су: Медаља за Заслуге Краљевског Дома Грузије (од Његовог Краљевског Височанства Кнеза Давита Багратион-Мухранског Батонишвилија, Поглавара Краљевског Дома Грузије); Комеморативна Медаља Његовог Величанства Краља Бунјоро-Китаре (од Његовог Величанства Краља Рукирабасаије Агатумбе Соломона Гафабусе Игуруа I од Бунјоро-Китаре); Медаља ''За Козачку Вољу'' (од Окружног Козачког Друштва "Балтички Засебни Козачки Округ - Козачки Савез Калининградске Области") и Сребрна Медаља за Заслуге Удружења Краљевина Србија (под патронатом Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра Карађорђевића од Србије и Југославије).

   Иначе, г-дин Никитовић свакако спада у највредније и најзаслужније сарадника Центра и најврсније стручњаке у области којом се бави.


+ + +


ДИПЛ.ИНЖ. АЛЕКСАНДАР О. ЂУРЂЕВ

   Александар Ђурђев је рођен 1980. године у Новом Саду у ком је завршио основну и средњу школу, као и Факултет техничких наука.

   Током студија је постао и једним од оснивача Центра за Савремену Едукацију. Аутор је књиге Радна етика – основна вештина, која се користи као уџбеник за ученике средњих школа у Србији. Приредио је књигу  Одакле почиње отаџбина – збирка путинизама. Приредио је и објавио више књига из области православне духовне књижевности за децу, којом се негују традиционалне српске вредности и здрав однос према радној етици.

   Предавач је из области: радна етика, пословна етика, управљање пројектима, лобирање, умрежавање и кризни менаџмент. Организовао је јавна заговарања, округле столове, конференције итд.

   Радио је у Радиодифузној установи Војводине – РТВ, а затим у ЈП „Србијагас“. Главни је и одговорни уредник интернет портала „ЕНЕРГЕТИКА ИНФО“.

   Г-дин Ђурђев обавља дужности: председника Савета за јавни ред, мир и безбедност у Скупштини града Новог Сада; члана Скупштине Пословног инкубатора града Новог Сада; саветника градоначелника Новог Сада за питања Дунавске стратегије и генералног секретара политичке организације Трећа Србија.

   Носилац је достојанства Витеза Командира Реда Орла Грузије и Бешавне Доламе Господа Нашега Исуса Христа (од Његовог Краљевског Височанства Кнеза Давита Багратион-Мухранског Батонишвилија, Поглавара Краљевског Дома Грузије) и Императорске Медаље ''Јубилеј свенародног подвига 1613-2013'' (од Њеног Императорског Височанства Велике Кнегиње Марије Владимировне Романове од Русије – Поглавара Руског Императорског Дома и de jure Царицe Сверускe).

   Као и делатни поборник идеје православног монархизма, од самог настанка нашег Центра, г-дин Ђурђев се у пуно наврата показивао као наш искрени доброжелатељ и подржавалац.


НА РУССКОМ
рус

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
бул

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.рувеб мајстор Преузмите банер Преузмите банер