Грб Краљевине Србије Грб Центра

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.net


БОЈАН Д. СТАРЧЕВИЋ

    Господин Бојан Душанов Старчевић, сарадник Одбора за богословске студије Центра за истраживање православног монархизма, рођен је у Ужицу, 22. јула 1983. године Господње.

     Од стране блаженопочившег Његовог Преосвештенства Г.Г. Хрисостома, Епископа Жичког, рукопроизведен је у степен Чтеца са правом ношења орара, а од 2009. године Господње, редовно служи по позиву и као појац при Католикону Свете српске царске лавре Манастира Хиландара.

    После свршене основне и средње школе у свом родном граду, наставља школовање на Философском факултету (Оделење за историју) и Православном богословском факултету Университета у Београду.

    Уважени г-дин Старчевић је српској монархистичкој идеји и нашој августјејшој Краљевској Династији вредно служио и као вишегодишњи (2010-2014) председник Удружења ''Краљевина Србија'', које делује под покровитељством Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра Карађорђевића од Србије и Југославије.

    Члан је и сарадник већег броја значајних организација и удружења као што су: Српско нумизматичко друштво, Соколски покрет Србије и др.

    Као врсни појац, од 2006. године Господње, г-дин Старчевић је и члан реномираног Српског византијског хора ''Мојсије Петровић'', под руководством проф. Николе Попмихајлова, а 2009. године Господње, је основао и Хор Свети Симеон Мироточиви.

    Године 2008. постао је чланом и једним од оснивача Удружења ''Краљева омладина'', које је деловало под покровитељством Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра Карађорђевића од Србије и Југославије и које је, доцније, прерасло у Удружење ''Краљевина Србија''. У поменутом омладинском монархистичком Удружењу је, између осталог, обављао и дужности председника Одбора за верска питања и члана Извршног одбора.

    Интересантно је и да је пуних пет година (2009-2014) обављао и захтевну и одговорну дужност главног црквењака Краљевске капеле Светог Апостола Андреја Првозваног, при Краљевском Двору на Дедињу.

    Приликом повесне државне сахране посмртних остатака Његовог Величанства Краља Петра II Карађорђевића од Југославије, Њеног Величанства Краљице Марије Карађорђевић од Југославије, Њеног Величанства Краљице Александре Карађорђевић од Југославије и Његовог Краљевског Височанства Краљевића Андреја Карађорђевића од Југославије, 2013. године Господње на Опленцу, г-дин Старчевић је одиграо једну од најважнијих улога, будући да је том приликом био вођа тима црквеног протокола и, заправо, надгледао читаву церемонију.

    Благовољењем Њеног Императорског Височанства Велике Кнегиње Марије Владимировне Романове од Русије, Поглавара Руског Царског Дома и de jure Царице Сверуске, г-дин Старчевић је одликован достојанством Витеза Императорског Ордена Свете Ане, као и Имперасторском медаљом ''Јубилеј свенародног подвига 1613-2003'' и Императорском комеморативном медаљом ''У знак сећања на 400-ту годишњицу Династије Романова''.

    Осим тога, г-дин Старчевић је и славодобитник и носилац многих других одликовања, као што су: Медаља ''80 година Руског императорског савеза – Реда''; Сребрна медаља Краља Александра I, Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918; Јубиларна медаља ''350 година од козачког освајања Усуријског краја 1655-2005''; Златна медаља за заслуге Удружења ''Краљевина Србија'' и Златна медаља за академске заслуге, Племените академије Светог Мученика Амвросија.

    Такође, 1998. године Господње је, за свој литерарни рад, награђен Почасном повељом Краљевског књижевног клуба ''Карађорђевић'' из Београда, а 2015. године Господње је примљен у чланство Племените академије Светог Мученика Амвросија из Ферентина и то у рангу заслужног академика.

НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер