Грб Краљевине Србије Грб Центра
MAINABOUT USSYMBOLSACTIVITIESTREASURYNEWLINKS WRITE US

Under High Patronage
of His Royal Highness
Prince Aleksandar Pavla Karegeorgevich
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

Board for Heraldic and Geneaogical Studies
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ПОЛИТИЧКУ
ТЕОРИЈУ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.net
Радмила Војновић


Русија за неупућенеКАУБОЈИ ПРОТИВ РУСКОГ МЕДВЕДА   Учили су, учили, од среде до петка, ал се нису макли даље од почетка! Мудра дечија песмица као да описује зачарани круг губитничке и јалове српске политике према остатку белог света! На примеру актуелног америчког блицкрига у руском дворишту, полазници српске политичке пачије школе, од председника до министра иностраних послова могли би штошта да науче!

   Од лавине Горбачовљевих геополитичких уступака, у Персијском заливу до Источне Европе, САД и ЕУ нису се зауставили. Ниједно обећање нису испунили. НАТО је окружио Русију са свих страна. У средњеазијским бившим совјетским републикама Американци су угнездили војне базе, на 25 година! Подржавају и негују све сепаратизме малих народа на територију Русије. Гуше, сатанизују и блокирају све проруске снаге на пространству бившег СССР, који су, упркос народној вољи, израженој на референдуму, у савезу са локалним номенклатурама, демонтирали. Белорусију треба уништити, као Картагину, понављају озверени ученици Бжежинског и Олбрајтове! Зато што председник Лукашенко каже да су Белоруси Руси са знаком квалитета!

   Грузија је ушла у састав Русије, тржећи заштиту од турског зулума. Русија је водила ратове са Ираном и Турском да би вратила окупиране грузијске територије. Да је Први светски рат завршен без револуције Грузији би биле враћене све ослобођене територије. Међутим, бољшевици су Турској поклонили грузијску област Кларџетију. Од распада СССР, САД преузима контролу над Грузијом, да би директно снабдевале чеченске терористе оружјем. Грузија је у стању грађанског рата и у привредном колапсу, већина живи од гастарбајтерског рада у Русији. 2001. Путин је пре рока затворио руске војне базе у Вазиани и Гудаути, што је Американцима отворило апетит за даљи продор у срце Русије. 2003 Американци су Шеварнадзеа заменили млађом, интелигентнијом и подлијом марионетом Сакашвилијем. Његова дрска и жестока русофобија, оличена у нападима на проруску Грузинску Православну Цркву наишла је на мудро и херојско супротстављање три древна кавкаска народа, која су самостално, почетком 19. века тражила покровитељство Руске Империје. Аџарију, Абхазију и Осетију, Стаљин 1931. године укључује у састав социјалистичке републике Грузије. Путин је, упркос вољи аџарског народа да буде опет у саставу Русије, предао ову област под контролу Сакашвилија. Војно и на референдумима, у протеклих 18 година јужна Осетија и приморска Абхазија потврдиле су да желе у састав Русије. Сви грађани ових области тражили су руско држављанство. Мудар потез! Дара је превршила меру, и каубој Сакашвили добио је пошћећину (шамар). Руски медвед се пробудио и заштитио верне народе, који никад нису крили захвалост према Русији, која их је спасавала од Турске и Ирана кроз векове. Ово је велика каубојска игра на Кавказу! Ово је победничка каљинка за Русију. Политичка хипотеза: кад би Срби, попут Осетина и Абхазаца, појединачно тражили у Делиградској улици, у Руској амбасади држављанство и покровитељство, да ли би САД, ЕУ и њихове каубојске марионете у Београду, могли овако да нас хапсе, отимају територије, отварају војне базе, уништавају привреду и сеју зло? Можда нема алтернативе војном, политичком и економском савезу са Русијом?
Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Црквена Општина
 Успења Пресвете Богородице 
- Цирих

Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фонд Краљевић Томислав Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Монархија кроз векове

Српско хералдичко друштво ''Бели Орао''

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Српски Радио Сутон

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

ПОСМАТРАЧ

Иконографска Pадионица ''Павловић''

Издавачка кућа ''Конрас''

Каљевски Ред Витезова

Савез Православних ХоругвоносацаРуске победе
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер