Грб Краљевине Србије Грб Центра за истраживања Православнога Монархизма
MAINABOUT USSYMBOLSACTIVITIESTREASURYNEWLINKS WRITE US

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

Facebook
Facebook

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ
Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.netБеџ Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православога Монархизма (изображење Рада Павловића)
ИКОНОПИСАЦ
РАДЕ ПАВЛОВИЋ

Велики грб Иконографске радионице ''Павловић''

    Први хералдички уметник Одбора за хералдичке и генеалошке студије и Сарадник Одбора за културу, Центра за истраживање Православога Монархизма, Иконописац Раде Павловић, рођен је у Београду 19. новембра (2. децембра) 1973. Господње, од оца + Милосава и мајке Верице.

    Потомак је старе жарковачке фамилије Павловић, чија је Крсна Слава (по Промислу Господњем) управо Свети Апостол и Јеванђелиста Лука, Протоиконограф и Заштитник веродостојних Православних уметника, међу које, свакако, спада и Раде Павловић. Праунук је Милана Павловића, српскога ратника – Солунца (из победоносне српске Краљевске коњице) и унук Радомира Павловића, српскога мученика из Другога светскога рата – млађанога шумадијскога Четника, страдалога по окончању ратних дејстава у комунистичким масовним стрељањима у беспутним босанским гудурама.

    Иконописом се бави од 1998. године Господње. Од 20. октобра (2. новембра) 2001. године Господње иконопише са благословом +Његове Светости Архиепископа Пећскога, Митрополита Београдско-карловачкога и Патријарха Српскога Г.Г. Павла. У оквиру своје Иконописне радионице ''Павловић'', до сада је остварио преко три стотине икона изванреднога квалитета и разних формата.

    Без и мало претеривања се може посведочити да радови Рада М. Павловића спадају у сам врх савременог српског иконописа!

    Није, стога, случајно да је г-дин Павловић, 2006. године Господње, од стране Његовога Краљевскога Височанства Кнеза Александра Павловога Карађорђевића од Србије и Југославије, именован и за хералдичкога уметника Кнежевске Лозе Српскога Краљевскога Дома Карађорђевића.

    Његови многобројни радови се налазе широм нашега Отачаства и света, тако да су његове иконе стигле и до: Канаде, Аустралије, Аргентине, Америке, Словеније и тд. Међу његове значајније радове спадају:

- Целивајуће иконе Господа и Пресвете Богородице, у Храму Светога Вазнесења Господњега у Жаркову.

- Иконе за полијелеј Храма Светога Ђорђа у Сокоцу.

- Првобитни иконостас Храма Светога Апостола и Јеванђелисте Луке у Кошутњаку.

- Иконостас за обновљени Храм Светог Ђорђа у Љешевићима код Котора (Грбаљ).

- Иконостас за обновљени Храм Сабора Светих Апостола у Буђеву код Сјенице.

- Иконостас за обновљени Храм Светог Николе на Грбљу.

- Житејна икона Нерукотвореног Образа Господњег за истоимени Храм у Зуцу.

- Портрет Његовога Преосвештенства Г.Г. Иринеја Епископа Митрополије Аустралијско-новозеландске, у техници уља на платну.

- Иконе Пресвете Богородице и Светих новојављених мученика Лезвоских Рафаила, Николаја и Ирине, за Манастир Фенек.Милан Павловић (прадеда - Солунац)

- Иконе Светог Архиепископа Данила Српског и Светих Архиђакона Стефана, Светог Данила Српског и Светог Краља Милутина, за Олтар Манастира Бањска.

- Икона Светог Симеона Мироточивог за Манастир Подмаине.

- Икона Светог Цара Константина, за поклон Његовоме Преосвештенству Г.Г. Андреју Епископу Аустријско-швајцарскоме.

- Грб Митрополије Аустралијско-новозеландске, у иконографској техници...

    Бави се и рестаурацијом икона у чему се нарочито истакао радећи на рестаурацији и позлати иконостаса и осталога мобилијара Цркве Ружице на Калемегдану. Упоредо са иконописом бави се и сликарством где такође остварује значајне резултате. Аутор је и преко стотину уља на платну ванреднога квалитета (портрети, пејсажи, мртве природе...), а бави се и уметничком фотографијом.

    Као Први хералдички уметник Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православога Монархизма, Раде Павловић је остварио неке веома запажене хералдичке радове. Ове радове је остваривао махом у древној иконографској техници јајчане темпере, а поједине и у електронскоме виду. Спецификум рада овога хералдичкога уметника је у томе да је поједине своје хералдичке радове радио сасвим у маниру Православнога иконописа, тј. на дасци и са уобичајеном позлатом. Све своје грбове је остваривао у сарадњи са Часним оцем ђаконом Хаџи Ненадом М. Јовановићем, као хералдичарем Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православнога Монархизма.

    На овај начин, први је остварен управо грб Центра за истраживање Православнога Монархизма /погледајте: овде/, а након тога и грбови: Српске Православне Митрополије Аустралијско-новозеландске /погледајте: овде/; Његовога Краљевскога Височанства Кнеза Александра Павловога Карађорђевића од Србије и Југославије /погледајте: овде/;Општине Штрпце /погледајте: овде/; Општине Босилеград /предлог/ /погледајте: овде/; Месне Заједнице Војвода Степа /погледајте: овде/; Месне Заједнице Шангај /погледајте: овде/; Иконографске радионице ''Павловић'' /погледајте: овде/; Отачаственога покрета Образ /погледајте: овде/; братства Батуран /погледајте: овде/; фамилије Јовановића-Ђаковаца-Попова /погледајте: овде/; породице Маринков /погледајте: овде/; породице Милетић /погледајте: овде/... Осим тога, радио је и на више застава, као што су оне: Општине Босилеград /предлог/ /погледајте: овде/ и Центра за истраживање Православнога Монархизма /погледајте: овде/, као и на хералдичким беџевима: Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православога Монархизма /погледајте: овде/ и Ненада М. Јовановића /погледајте: овде/.

    Значајно је истаћи да су поједина од наведених хералдичких остварења Рада Павловића получила Архијерејске благослове надлежних Епископа: Његовога Високопреосвештенства Митрополита Црногорско-брдскога и Скендеријскога и Егзарха Свештенога Трона Пећскога, Г.Г. проф. Dr. Амфилохија (Радовића) /погледајте: овде/; Његовога Преосвештенства Епископа Новосадско-бачкога
Г.Г. проф. Dr. Иринеја (Буловића)
/погледајте: овде/; Његовога Преосвештенства Епископа Жичкога Г.Г. Хрисостома; Његовога Преосвештенства Епископа Банатскога Г.Г. Никанора и Његовога Преосвештенства Епископа Митрополије Аустралијско-новозеландске Г.Г. Иринеја.

    Раде Павловић је oжењен Верицом (рођ. Симов) и има сина Андреја и ћерку Катарину.

Беџ Одбора за културу (изображење Рада Павловића)


НА РУССКОМ
рус

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
бул

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Уметничка Радионица ''Завештање''

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Руске победе

Иконограф
Драган Јовановић

веб мајстор ПРЕУЗМИТЕ БАНЕР ПРЕУЗМИТЕ БАНЕР