Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netВелики грб Београда (изображење Dip.Ing.Arch. Драгомира Ацовића)


ПРИЗНАЊЕ


    Благодарећи љубазности господинa Dr. Мирослава К. Костића, председника Краљевскога књижевнога клуба ''Карађорђевић'', добили смо и формално обавештење о једноме признању, које свима у Центру за истраживање Православнога Монархизма чини част!

    Имамо велику радост да известимо да је наш млади посленик на њиви Господњој и народној и сарадник нашега Одбора за културу, господин Немања Мрђеновић, удостојен једнога значајнога признања.

    Наиме, он је, са своје две песме: ''Нова Европа'' (посвећена Карађорђу и његовим устаницима) и ''Први србски устанак'', узео учешћа у XIV конкурсу ''Карађорђе и Карађорђевићи'', који приређује Краљевски књижевни клуб ''Карађорђевић''.

    Благословом оца Василија Хиландарца и одлуком Жирија реченога Конкурса, господину Мрђеновићу ће овим поводом бити додељена Захвалница Краљевскога књижевнога клуба ''Карађорђевић''.

    Интересантно би било навести и имена још неколицине славодобитника на овогодишњему Конкурсу. Тако су Почасне повеље опредељене: покојноме господину Драгошу Калајућу (постхумно), академику господину Митру Бороји, господину Будимиру Гајићу (композитор и диригент) и др. Такође, биће додељене и Захвалнице, Повеље за српску младеж и Повеље у категоријама: поезија, проза и ликовна уметност.

    Свечаност уручивања признања ће бити одржана о Светоме Апостолу Јакову и Светоме Стефану Српскоме Слепоме, 9.(22.) октобра 2005. године Господње, у 12 сати у Кући Ђуре Јакшића у Скадарској улици бр. 34.Кућа Ђуре Јакшића


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер