Грб Краљевине Србије Грб Центра

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ПОЛИТИЧКУ
ТЕОРИЈУ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.net

Беџ Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православнога Монархизма (изображење Рада Павловића)НАШ ПРВИ ВЛАДАРСКИ ГРБЊегово Величанство Краљ Рукирабасаија Агатумба Соломон Гафабуса Игуру I, 
Четрдесетдевети Омукама од Бунјоро-Китаре    Хералдичкоме тиму Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православнога монархизма је недавно поверен задатак од врло велике важности, за који верујемо да представља нарочиту част за свеукупну српску хералдику.


    Наиме, поверен нам је задатак осмишљавања, блазонирања и израде грба за једнога владајућега Монарха, који је уједно усвојен и за грб његове Краљевине. Осим тога, поверен нам је и задатак састављања Краљевскога Декрета о усвајању реченога грба, што је прилично неуобичајено и израз је великога поверења.


    Дакле, реч је о Његовоме Величанству Краљу Рукирабасаији Агатумби Соломону Гафабуси Игуруу I, Четрдесетдеветоме Омуками од Бунјоро-Китаре. Иначе, Његово Величанство је двадесет и седми Краљ (Омукама) Краљевине Бунјоро-Китаре из Краљевске Династије Бабиито, која јe на Престолу ове мале афричке Краљевине још од XIV века.


    Иначе, Бунјоро-Китара је једана од пет Краљевина (поред Буганде, Бусонге, Тоороа и Анколеа) у саставу Уганде и ужива врло ограничени суверенитет, који је у обрнутој сразмери са њеном древношћу и угледом.


    Изради овога грба се приступило поводом прославе тринаесте годишњице крунисања Његовога Величанства, али се, по Промислу Божијем, све ''поклопило'' са још једним догађајем од изузетне важности за Династију и саму Краљевину.


    Наиме, извештавајући нас о формалноме усвајању овога грба од стране Његовога Величанства, Његова Екселенција Часни Емануел Алиба Кииза, Премијер (Катиикиро) Краљевине Бунјоро-Китаре, нас је обавестио да је Њено Величанство Краљица Маргарет Карунга од Бунјоро-Китаре, после пет година брака, напокон родила мушко дете – Принца-Престолонследника Бунјоро-Китаре!


    Ова вест, од изузетнога значаја за Краљевину и њен народ, додатно увеличава и сам чин усвајања грба Краља и Краљевине Бунјоро-Китаре, који је и сам по себи од повеснога значаја.


    На послетку, ваља нагласити да су на реализацији овога значајнога хералдичкога пројекта радили г. Ненад М. Јовановић, у својству Хералда и Ing. Срећко Никитовић и Dipl.ecc. Небојша Дикић у својству Хералдичких Уметника. У својству Преводиоца, учешћа је узео и Prof. Љубодраг Љ. Грујић, а читав пројекат је остварен старањем Витеза Антонија Моханакумара Рамана Наикана.Његово Величанство Краљ Рукирабасаија Агатумба Соломон Гафабуса Игуру I, Четрдесетдевети Омукама од Бунјоро-Китаре и Њено Величанство Краљица Маргарет Карунга од Бунјоро-Китаре
(са њиховога венчања 2001.)
+ + +
БЛАЗОН ГРБА НА ЕНГЛЕСКОМЕ ЈЕЗИКУ:Gules a Royal Drum of Bunyoro-Kitara Proper placed behind the escutheon two Royal Spears of Bunyoro-Kitara in saltire points upwards Proper bladed and tipped Or all surmounted by a Rwabusungu Royal Crown and for motto: KUTIINA MUKAMA NIYO NSIBUKO Y’AMAGEZI.
+ + +

    

+ + +
Беџ Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православнога Монархизма (изображење Рада Павловића)Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска 
- најновије информације са Косова 
- сведочења о терору над Србима

КОСОВО - Истина нема власника!

ОДБОР ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Црквена Општина
 Успења Пресвете Богородице 
- Цирих

Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Монархија кроз векове

Руски Царски Дом

Грчки Краљевски Дом

Српско хералдичко друштво ''Бели Орао''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Руско Православно Монархистичко друштво

Русија Верних

Иконографска радионица ''Павловић''

Издавачка кућа ''Конрас''

''Гусле'' - лист Савеза гуслара Србије

Амерички журнал за руске и словенске студије

Руске победе

КОСОВСКА ГРАМАТА
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер