Грб Краљевине Србије Грб Центра
MAINABOUT USSYMBOLSACTIVITIESTREASURYNEWLINKS WRITE US

Under High Patronage
of His Royal Highness
Prince Aleksandar Pavla Karegeorgevich
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

Board for Heraldic and Geneaogical Studies
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ПОЛИТИЧКУ
ТЕОРИЈУ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.net
Радмила Војновић


Русија за неупућенеВЕЛИКИ МЕДВЕД ВАС ПОСМАТРА   Велики брат нас већ дуго гледа, програмира, напада из свих оружја, бомбама, рокенролом, стрипом, хамбургером, глобалним тв, силиконима, невладиним организацијама, модом, дрогом, итд...

   Али, пробудио се и велики медвед. Промешкољио се руски Мишка и кренуо пре неки дан преко Атлантика, у Карипско море, на позив васељенског љубимца, Уга Чавеза. Замолио је Русе да помогну у морској игрици против дрских пирата и терориста, који чине пакости Народној републици Венецуели. Из Североморска је кренула мала али одабрана флота, на челу са атомско-ракетном крстарицом Петар Велики, коју прате три брода. По снази, броју нуклеарних бојевих глава (500), ракета и торпеда, хеликоптера, артиљерије и других чудеса, ова 4 брода су моћнија од свих ратних флота јужноамеричких држава заједно, радује се тамнопути Робин Худ Чавез! Предахнуће у сиријској луци Тартус, која ускоро постаје руска војна база!

   Ко се чува зла, њега и Бог чува! Тако неуморни Уго сваког месеца нервира Белу кућу, све дужим пријатељским боравцима у Кремљу, где договара све ширу сарадњу са Русијом. И ове недеље је стигао да утаначи детаље заједничке руско-венецуеланске државне компаније која ће истраживати, експлоатисати и прерађивати гас и нафту у Тихом океану, и широм света! По доласку у Москву изјавио је да продубљивање војно-економске сарадње трасира нову многополарну архитектуру света, супротстављајући се америчкој бруталној хегемонији!

   ВЕЛИКИ МЕДВЕД ВАС ПОСМАТРА! Управо је са Бајконура успешно лансирна руска ракета Протон М са три сателита који ће се придружити ескадрили од 14 Глоснаса. 2012. Русија ће са 24 Глоснас М сателита покривати целу планету! Мирнодопски аспект је важан, у сфери услуга и истраживања, али суштина је у војном праћењу и одбрани!

   Још један руски пријатељ, председник Никарагве Данијел Ортега решио је да совјетско оружје, које му је послужило осамдесетих у пружању отпора проамеричким контрашима замени савременим руским! Он је недавно изјавио да очекује руску војну и дипломатску помоћ у спору са Колумбијом, око разграничења у Карипском мору! Почетком октобра Руси у Никарагви започињу пројекат експлоатације и прераде ресурса у Карибима! Никарагва је прва признала независност Јужне Осетије и Абхазије! Наравоученије за домаће натољубиве велможе: седење на две столице, намигивање на све стране је дугорочно погубно! Пример блискоисточних афричких, јужноамеричких држава које одбијају арогантни диктат САД и ЕУ и колонијални статус, и зато се окрећу војној, економској и научној сарадњи са Русијом може бити користан за нас. То јест за оне који имају очи да виде и уши да чују!

    Дрско поигравање наше владе и медија са Русијом око НИСа може много скупље да нас кошта, него што изгледа на први поглед. У овом тренутку Русија дипломатски у свим европским и светским организацијама спречава, или успорава реализацију тоталног распарчавања Србије, по давно зацртаним роковима светске закулисе, а рукама пете колоне, која се башкари на троновима моћи и новца у Србији!

   Срећан празник Воздвиженија Часног Крста! Драга браћо читаоци, одбаците црвену и плаву звезду, и као наш Нишлија цар Константин подигните часни Крст! Као Свети Сава и великомученик цар Лазар, Карађорђе и ђенерали Дража и Ратко!

   За српску победу!Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Црквена Општина
 Успења Пресвете Богородице 
- Цирих

Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фонд Краљевић Томислав Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Монархија кроз векове

Српско хералдичко друштво ''Бели Орао''

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Српски Радио Сутон

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

ПОСМАТРАЧ

Иконографска Pадионица ''Павловић''

Издавачка кућа ''Конрас''

Каљевски Ред Витезова

Савез Православних ХоругвоносацаРуске победе
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер