Грб Краљевине Србије Грб Центра
Под Високим Покровитељством 
Његовога Краљевскога Височанства 
Кнеза Александра Павла КарађорђевићаПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netБеџ Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православнога Монархизма (изображење Рада Павловића)
У ОДБРАНУ СВЕТОГА ЗНАМЕЊА СРПСКЕ!

    На узнемирујуће вести из српске Босне и Херцеговине, о томе да власти муслиманско-хрватскога ентитета, покрећу питање укидања и забране државних символа Републике Српске, Центар за истраживање Православнога Монархизма и његов Одбор за хералдичка и генеалошка истраживања, подижу свој одлучни глас негодовања!

    Овим захтевима, који стижу нарочито од стране осведочених анти-српских политиканата, попут извеснога Сулејмана Тихића и њему слични, тражи се укидање основних обележја државности, као што су: грб, застава и химна Републике Српске. О антисрпскоме и екстремистичкоме мухамеданскоме карактеру ових настојања, сведочи и чињеница да се, осим забране ових символа, захтева и укидање Закона о Слави и Црквеним Празницима Републике Српске!

    Управо због свега наведенога, уверени смо да ће српски народ Републике Српске и свега распетога Српства – најенергичније одбацити овакве неосноване и непријатељске захтеве!

    Такође, надамо се да се ни међу представницима власти Републике Српске, никада неће наћи представник вољан да оваквим уценама подлегне! Наиме, ови србождерни захтеви јесу само наставак разорнога потуричкога деловања на разарању Републике Српске, као Државе, које је кулминирало након укидања витешке Војске Републике Српске. Управо зато, сматрамо да би сваки, евентуални, пристанак на овакве и сличне захтеве био раван велеиздаји!

    Под овим Светим знамењем и са речима ове Свете химне на уснама, бесмртни ратници српски полагали су своје животе за слободу и опстанак својега Отачаства и нико нема права да пљује на њихову Свету успомену, ругајући им се и покушавајући да забрани грб, заставу и химну под којима су страдали и извојевали славну победу!

    Подвлачимо да ни са хералдичкога и вексилолошкога становишта овакви захтеви немају никаквога оправдања! Државни символи Републике Српске осмишљени су и израђени у најбољему духу српскога и европскога грботворнога и стеготворнога предања, што се за наметнуте, комичне и неаутентичне квази-символе несрећне Републике Босне и Херцеговине никада не би могло рећи!

    Управо због тога, речене онеспокојавајуће захтеве видимо као пројаву комплекса ниже вредности, код оних, који собствене хералдичке и вексилолошке (и било које друге) традиције и немају, будући да су је се одрекли још њихови несрећни преци, одрекавши се своје Свете Вере и народности!

    Дакако, они имају права да живе у својој заблуди и самоодрицању, али немају никаквога права да своју схизофрену манију намећу и народу српскоме!
Грб Републике Српске        Застава Републике Српске
У Београду,
о Светоме Максиму Исповеднику
и Светоме Мученику Неофиту,
21. јануара (3. фебруара) 2006. године Господње
Центар за истраживање
Православнога Монархизма

Ненад М. Јовановић

(директор)

Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Епархија Западноевропска - Холандија


Српска Православна Црквена Општина Успења Пресвете Богородице у Цириху

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола Петровић-Његош

Руски Царски Дом

Руска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Иконографска радионица ''Павловић''

Амерички журнал за руске и словенске студијеЗауставите Б-92!
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер