Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netСредњи грб града Београда (стилизација арх. Драгомира Ацовића)


Покрет Образ већ годину дана захтева да се расветли случај убиства
Небојше М. Крстића

Сумње у званичну верзију


     Иако су у јавности чланови Отачественог покрета Обараз често били нападани (појавили се као противтежа Народном покрету Отпор), овај контроверзни покрет ваћ годину дана не одустаје од захтева да надлежни органи изнесу истину о погибији њиховог председника Небојше М. Крстића и његових сапутника Милана Живковића и Споменке Ђурић. У наводној саобраћајној несрећи уочи Ваведења Пресвете Богородице, у ноћи 3. и 4. децембра 2001. године, тврде из покрета Образ, мученички је пострадао Небојша М. Крастић, православни публициста, филозоф и геополитички аналитичар (добитник и Светосавске награде за 1991. годину), али ни до данас овај случај није закључен.
     У петицији за објављивање истине, коју је потписало више од стотину свештеника, академика, народних посланика, спортиста и других угледних Срба и Српкиња из отачаства и расејања, тражи се одговор на десет питања: Зашто устражни судија није изашао на место погибије, зашто није извршено детаљно вештачење возила, зашто још нису доступни резултати обдукције, зашто личне ствари Небојше Крстића нису враћене породици преко овлашћеног лица, зашто је полицијски записник постао доступан тек након смрти јединог сведока, Споменке Ђурић која је подлегла повредама 6. јануара 2002. године, односно 33 дана након наводне несреће, зашто се ћути о «трагу црвене боје, налик на људску крв».
     Ови пропусти и превиди у истрази само потврђују наше добро утемељене сумње у званичну верзију, односно, потврђују наше уверење да се ради о класичном политички мотивисамном атентату на Небојшу М. Крстића, оснивача и председника Отачественога покрета Образ, каже Ненад М. Јовановић испред Информативне службе овог покрета и директор Центра за истраживање православног монархизма.
     Покрет Образ уверен је да ће уведено ванредно стање допринети да се расветле сви досадашњи случајеви политичких убистава, отмица, као и да ће се обелоданити истина о смрти Небојше М. Крстића, политичара са Крстом и Србина са Образом.

Р. Ерцег(Преузето: «Експрес» бр. 13915.; Политика; Београд; 23. април 2003.; стр.7.)


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер