Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netБеџ Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање Православнога Монархизма (изображење Рада Павловића)НОВИ БАРЈАК ОПШТИНЕ ШТРПЦЕ
     Промисли Преблагога Господа је се прохтело да управо наш Одбор за хералдичке и генеалошке студије, баш уочи новога и ужаснога голготскога страдања у околини Штрпца (од руку варварских и дивљачних Арнаута), добије у задатак да осмисли и изобрази нови грб за ову витешку српску Општину!

     Тај поступак је у пуноме замаху и ускоро очекујемо његово коначно остварење, понајвише благодарећи, молитвеној и свакој другој, подршци Високопречаснога Протојереја оца Србољуба Милетића из Сиднеја.

    Речени грб је хералдички осмислио господин Ненад М. Јовановић, а коначно изображење ће бити израђено у врхунској древној иконографској техници јајчане темпере, а руком првога хералдичкога уметника нашега Одбора - господина Рада Павловића.

    Већ сада је начињено изображење барјака за Општину Штрпце, које је, у електронскоме облику, начинио наш трећи хералдички уметник - господин Срећко Никитовић.Барјак за Општину Штрпце (изображење Срећка Никитовића)


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер