Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб Центра за истраживање Православнога МонархизмаЗА СРПСКО ПИСМО!    Рад на заштити и популаризацији нашега стародревнога и народнога писма ваистину је дужност свакога национално присебнога Србина!

    Наиме, поред свију недаћа и повесних удеса, који су нас, као народ, задесили, ми смо забаталили и сопствено писмо! Непоштовање важећега Устава и слова закона, одлика је свих, како прошлих, тако и садашњега режима! Управо су они били (и јесу) дужни да стану у заштиту српскога службенога писма, те да сузбију безочно надирање и преовладавање латинице – писма, чију би употребу (по Уставу) требало регулисати по посебноме Закону. Свакако, они ће своју тромост правдати ''недостатком донација'' и ''недостатком политичке воље'', што је у овоме случају (попут случаја са Уредбом о Државним символима – застави, грбу и химни), наравно, сасвим неоправдано! Колико у томе не би били у праву, говори и чињеница да су на исти начин, правдали и правдају и своју недопустиву небригу у доношењу таквих ''системских'' (како је ''политички коректно'' рећи у њиховоме политикантскоме новоговору) закона, какви су они о денационализацији, рехабилитацији, враћању свих грађанских права нашој политичкој емиграцији, укидању забране повратка српских избеглица и колониста са Косова и Метохије... О чињеници да речено за њих нису никакве препреке да чине ''вољу господара својега'', речито сведочи и то да све горе неведено за њих не представља никакву препреку када је потребно (потпуно противуставно и противно народној вољи) ''изручивати'' наше држављане инквизицији новога светскога поретка... Зар овакву ''решеност'' и спремност на акцију не би могли да манифестују и када је реч о некоме послу, који би ваљало опослити на народну ползу? Ово су неправде, од којих неке пред Господом вапе већ више од пола столећа, али оне не додирују наше олигархије, које се међусобно смењују глумећи смртну завађеност.

    Док се они узајамно ''кошкају'' и исцрпљују народну снагу и полет у партизанским ''зађевицама'', Србија се све суштинскије латинизује! Поплава латинице, као унијатски синдром, не брине наше несрећне владе, које и саме издају поједина своја акта на страноме писму, иако на сопственоме језику! Да ли су се ови неодговорни људи икада упитали да ли је могуће писати, нпр., руски, грчки, кинески, јапански (или српски!) језик било којим другим писмом, осим народним писмом народа који га говори!?

    Пошто се они, који су дужни да се тиме позабаве, тиме не занимају – српски националисти и монархисти су дужни да сами учине све што је у њиховим моћима да заштите сопствено писмо!

    Стога, сви су позвани да се прикључе борби за заустављање опадања и уништавања наше лепе српске ћирилице!

    Ни један народ се не одриче тако ласно својега наслеђа и предања, као наш и томе мора доћи једном крај!
У Београду,
О Светим Апостолима
Вартоломеју и Варнави,
11. (24.) јуна 2005.


Центар за истраживање
Православнога Монархизма

Ненад М. Јовановић

(директор)
Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер