Грб Краљевине Србије Грб Центра
MAINABOUT USSYMBOLSACTIVITIESTREASURYNEWLINKS WRITE US

Under High Patronage
of His Royal Highness
Prince Aleksandar Pavla Karegeorgevich
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

Board for Heraldic and Geneaogical Studies
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ПОЛИТИЧКУ
ТЕОРИЈУ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.net

Бојан Митић


БУДУЋНОСТ РУСИЈЕ И ПОСЛЕДЊА ВРЕМЕНА

Свети Јован Кронштадски   Јеромонах Антоније, сабрат манастира Св. Саве Освећеног (на Синају), је оставио запис заснован на грчким пророчанствима из IX века: “Последњи процват Православља ће доћи, али овог пута у целом свету, на челу са Русијом. То ће се догодити након ужасног рата у коме ће изгинути половина или две трећине човечанства. Тај рат ће бити заустављен гласом са неба: И Јеванђеље ће се проповедати широм света. 1) Јер до тог времена проповедаће Јеванђеље, али не Христово већ јеванђеље које су искривили јеретици. 2) Биће период општег просперитета - али не за дуго. 3) У Русији, у то време, биће православни Цар, којег ће Господ открити руском народу. И након тога, свет ће опет бити искварен и без могућности да се поправи. Тада ће Господ допустити зацарење Антихриста.”

     Остало је записано да је монах Авељ, валаамски пророк (+1831), који је предивдео судбине свих руских царева од Павла I до Николаја II, цару Павлу I рекао: “Бог одгађа Своју помоћ, али је речено да ће је убрзо дати па ће доћи до руског спасења. И тада ће се уздићи велики кнез од рода твога у изгнанству (...). Он ће бити изабраник Божији, и на њему ће бити благослов. Он ће једини бити разумљив свима и просто срце Русије ће га осетити. Његова појава биће суверена и блистава, и нико неће моћи да каже: ‘Цар је овде или онде’, већ ће сви рећи: ‘То је он’. Воља народа потчиниће се милости Божијој, и он [цар] сам ће потврдити свој призив... Његово име се три пута појавило у руској историји. Двојица од тог имена су већ били на престолу, али не царском. Али он ће сести на царски престо као трећи. У њему ће бити спасење и срећа Руског царства.”

   Свети праведни Јован Кронштатски (+1908): “Предвиђам обнову моћне Русије, снажније и моћније него икада пре. На костима ових мученика, запамти, као на снажном темељу, нова ће Русија бити изграђена – по старом моделу: снажна у вери у Христа Спаситеља и Свету Тројицу! И биће, по завету Светог кнеза Владимира, једна Црква! Руски народ више не разуме шта Русија представља: она је подножје Божијег престола! Рус мора разумети то и Богу благодарити што је Рус.”
   “Црква ће остати неуздрмана до краја века (времена), и руски Монарх, ако остане веран Православној Цркви, биће смештен на престо Русије све до краја века.”

   Мученица-старица Дуниушка Сибирска (+1918): “Русија ће бити највећа сила у свету. Њено ће име бити ‘Света Русија’. Све секте и религије ће се преточити у Православље. А Православље, и – у суштинском смислу – вера, приближиће се ономе што је било у апостолска времена. У вековима који долазе, више неће бити ни царева ни краљева. Али у Светој Русији владаће Принц, који ће доћи из државе која нам је дала веру [Византија]. Он ће бити изузетно духовна особа, која ће пружити могућност за уздизање морала и духовних принципа нације...”

   Старац Нектарије Оптински (+1928): “Русија ће се дићи, а материјално неће бити богата. Али ће у духу бити богата, и у Оптини ће тек бити седам полијелеја, седам стубова.”

   Мученица-старица Агата Белоруска (+1939): “Безбожна совјетска сила ће нестати, и све њене слуге ће изгинути. Истинита православна вера ће победити, и народ ће бити крштаван као у доба Светог кнеза Владимира.”

   Архиепископ Теофан Полтавски (+1940): “Долазак Антихриста се приближава и врло је близу. Али пре доласка Антихриста, Русија мора бити васпостављена, али да знате – за кратко. И у Русији ће бити Цара предодређеног од Господа. Он ће бити човек ватрене вере, високог ума и челичне воље... Неће бити Романов, али ће бити од Романова по мајчиној линији.”
   “Ја ово не казујем од своје мудрости, већ од онога што сам чуо од богомудрих Стараца... Господ ће помиловати Русију због малог остатка истинских верника. У Русији, казаше Старци, у сагласју са вољом народа, биће васпостављена Монархија, самодржавна власт. Господ је предодредио будућега Цара. Он ће бити човек ватрене вере, имаће ум генија и вољу од челика. Пре свега ће увести ред у Православну Цркву, уклањајући све лажне, јеретичке и млаке јерархе. И многи, многи – заправо сви, уз неколико изузетака – биће свргнути, а нови, истинити, неустрашиви архијереји ће узети њихова места. Он ће бити од династије Романова по женској линији. Русија ће бити моћна држава, али само за кратко. А онда ће Антихрист доћи у овај свет, са свим ужасима последњих времена, као што је описано у Апокалипси.”
   “Велики старци су рекли да ће се Русија препородити; народ сам ће васпоставити Православну Монархију. Моћни Цар биће од самога Бога постављен на престо. Он ће бити велики обновитељ, и биће јак у православној вери. Он ће збацити неверне јерархе Цркве. Он лично ће бити изванредна личност, чисте и свете душе. Поседоваће снажну вољу. Биће од династије Романова, кроз мајчину линију. И биће Божији изабраник, у свему Богу послушан. Он ће трансформисати Сибир. Али таква Русија постојаће само кратко. Убрзо након тога догодиће се оно о чему Апостол Јован говори у својој Апокалипси.”

   Старац Лаврентије Черњиговски (+1950): “Руски народ ће се покајати за смртне грехе. Покајаће се што је допустио да јеврејска безбожност задобије превласт у Русији. Покајаће се што није бранио богоизабраног Цара, православне цркве и манастире и све што је свето и честито у Русији. Они [Руси] су презрели побожност и заволели демонску непобожност. Али доћи ће до духовнога преокрета! И Русија, заједно са словенским народима и земљама, установиће моћну Царевину. Њоме ће владати православни Цар, Божији изабраник. Захваљујући њему, сви расколи и јереси ће нестати из Русије. Неће бити прогона Православне Цркве. Господ ће помиловати Свету Русију због ужасног времена које претходи зацарењу Антихриста. Али чак и Антихрист ће се бојати руског православног Цара – Самодршца. Свим другим државама, осим Русије и словенских земаља, завладаће Антихрист и оне ће проћи кроз ужасе и мучења описана у Светом Писму. У Русији, међутим, биће радости и цветања вере – али само на кратко, јер ће се убрзо на Страшном Суду судити и живима и мртвима.”

   Блажена Пелагија Рјазанска (+1968): “Епископи Руске Православне Цркве ће отпасти од Истине православне вере и неће веровати у пророчанства о васкрсењу Русије. Да би их прекорио, Свети Серафим Саровски ће бити подигнут из мртвих. Он ће прекорити свештенство због издаје и целом свету ће проповедати покајање. Свети Серафим ће објаснити целу историју, све ће узети у обзир, укориће пасторе [протестанте] као децу и научиће их како да се прекрсте и још пуно тога. Након тако дивних чуда свештенство ће бити одано Богу и учиће народ да служи Баћушки-Цару свим срцем.”
   “Антихрист ће доћи на власт и почеће да прогања Православље. А онда ће Господ открити Свога цара у Русији. Он ће бити царскога порекла и биће снажан бранилац вере... Када нам Господ буде дао ову изузетно мудру личност, живот ће бити леп!... Антихрист ће се јавити из Америке и цео свет ће му се поклонити, изузев Царске Православне Русије.”

   На питање о могућности обнове монархије у Русији, Старац Теодосије Кашин (+1948) је рекао да ту обнову треба заслужити. Она постоји као могућност, али није предодређена. Ако будемо тога достојни, руски народ ће изабрати Цара, али то ће се догодити пред само зацарење Антихриста или можда чак након њега. Дакле, потрајаће врло кратко.


Свети Лаврентије Черниговски
Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Црквена Општина
 Успења Пресвете Богородице 
- Цирих

Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фонд Краљевић Томислав Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Монархија кроз векове

Српско хералдичко друштво ''Бели Орао''

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Српски Радио Сутон

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

ПОСМАТРАЧ

Иконографска Pадионица ''Павловић''

Издавачка кућа ''Конрас''

Каљевски Ред Витезова

Савез Православних ХоругвоносацаРуске победе
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер