Грб Краљевине Србије Грб Центра

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ПОЛИТИЧКУ
ТЕОРИЈУ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Небојша М. КрстићХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

СУКОБ ЕВРОАТЛАНТСКЕ И
ЕВРОАЗИЈСКЕ ГЕОПОЛИТИЧКЕ ПАРАДИГМЕ
Небојша М. Крстић (1964.-+2001.)
   У обилном и обимном репертоару митова Новог светског поретка данас се посебно истиче манипулативна прича о неизбежности, неопходности и многоврсној пожељности такозваних “евроатлантских интеграција”. Када се непристрасно разгрне заводљива амбалажа ове синтагме која пледира да буде образац новомиленијумске “политичке коректности”, уочава се следећа чињеница која изискује веродостојну геополитичку интерпретацију. Наиме, фамозне “евроатлантске интеграције” нису ништа друго до перфидни еуфемизам за бруталну стварност или, како би Збигњев Бжежински неумољиво прецизно рекао, ради се о “три момента која данас одређују геополитичко стање у свету: први пут у историји 1. једна држава је истински глобална сила; 2. једна неевроазијска држава је на глобалном плану доминантна држава; и 3. централном ареном глобуса, Евроазијом, доминира не-евроазијска сила” (З. Бжежински, Велика шаховска табла - амерички примат и његови геостратешки императиви). Није потребан превелики умни напор да би се схватило да је мит о “евроатлантским интеграцијама” уствари опора истина из политичко-окултне лабораторије Трилатерале и Билдерберга о досад невиђеном пројекту глобалног тоталитаризма на свим нивоима људског постојања.

   Другим речима, израз “евроатлантске интеграције” није ништа друго до вашингтонска слаткоречивост којом се заогрћу стварне хегемонистичке, тачније, окупаторске намере. Управо то најдиректније и без икаквог околишања каже (јуна 1999. године) већ поменути Бжежински: “Европа је још увек амерички протекторат”! Дакле, мит о “евроатлантским интеграцијама” јесте сурова стварност о глобалном америчком примату, то јест окупацији Евроазије и, наравно, “њене западне периферије - Европе” (Бжежински).

   У контексту свега реченог јасно је да се србски народ у новијој историји, а поготову у последњих десет година, налази на ветрометини двеју непомиривих геополитичких парадигми: 1. евроатлантске (у којој је Европа сведена на амерички протекторат а Србија на потпуно безначајан и у сваком погледу маргинализован тзв. “ентитет” без икакве геополитичке, економске и војне релевантности и у још горем положају него што је то данас БЈР Македонија); и 2. евроазијске (у којој је Европа истински европска и у сваком погледу самосвојна). Намеће се суштински важно питање како пронаћи и артикулисати своје србско место у овом геополитичком ковитлацу? Другим речима, како сачувати свој духовни, национални, државотворни и геополитички идентитет? Управо савез Русије, Белорусије и Југославије нуди најоптималније решење у сваком погледу. Пре свега, овај савез јесте наговештај будућег повезивања православних народа који једини могу и морају да представљају истинску и најделотворнију противтежу америчком хегемонизму и исламском фундаментализму. Овај савез је реално предиспониран да буде кондензациона тачка догледних евроазијских интеграција које се већ сада уочавају у лику стратешког анти-НАТО партнерства Москве, Пекинга и Делхија. И, као што је наш угледни војно-обавештајни аналитичар генерал Душан Вилић умесно и тачно констатовао, Нови светски поредак и САД као његов главни и најревноснији промотер, достигао је свој зенит од 24. марта до 10. јуна 1999. године. Његова демонска снага налази се на силазној путањи. Слутећи своју неминовну пропаст, САД желе да у паклени амбис нестанка повуку што више држава и народа.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска 
- најновије информације са Косова 
- сведочења о терору над Србима

КОСОВО - Истина нема власника!

ОДБОР ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Црквена Општина
 Успења Пресвете Богородице 
- Цирих

Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Монархија кроз векове

Руски Царски Дом

Грчки Краљевски Дом

Српско хералдичко друштво ''Бели Орао''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Руско Православно Монархистичко друштво

''Србија'' - Глас Четника

Русија Верних

Иконографска радионица ''Павловић''

Издавачка кућа ''Конрас''

''Гусле'' - лист Савеза гуслара Србије

Амерички журнал за руске и словенске студије

Руске победе

КОСОВСКА ГРАМАТА

ПОКРЕТ ЗА ЖИВОТ
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер