Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб Санкт ПетерсбургаПОЗИВ ИЗ БРАТСКЕ РУСИЈЕ (2)

5.(18.) март 2005.


    Центар за истраживање Православнога Монархизма је примио још један љубазан и братски позив за учешће на једноме научноме сабрању у једноверној, једноплеменој и једнојезичној Русији.

    У име организатора, позив нам је упутио господин Јуриј Јурјевич Буличев, доцент Факултета Историје Руске Културе на Државноме Университету Културе и Уметности у Санкт-Петербургу, члан Савета Сабора Православне Интелигенције, члан руководства Православно-монархистичкога Рускога Империјалнога Покрета и члан уредништва журнала ''Империјални Курир'' .

    Наиме, позвани смо да учествујемо на Међународним Кирило-Методијевским чтенијима, којима ће тема бити: ''Словенске културе: духовне традиције и изазови савремености''. Речени научни форум ће са радом почети на Дан Светих Равноапостолних Просветитеља Словенских Кирила и Методија у Светога Никодима Српскога и трајаће два дана (11.(24.)-12.(25.) маја 2005.) .

    Заседања овога научнога форума ће се одржати на Државноме Университету Културе и Уметности у Санкт-Петербургу, а у читавоме овоме Богољубивоме и родољубивоме двигу ће сарађивати и одговарајуће Црквене, научне и административне организације.

    Председник Организационога Комитета овога сабрања је проф. др. П. А. Подболотов, ректор Државнога Университета Културе и Уметности у Санкт-Петербургу, а подпредседник је проф. др. В. А. Шћученко, декан Факултета Историје Руске Културе на истоме Университету. Остали чланови Организационога Комитета су најугледнији научни и културни посленици из овога домена у Санкт-Петербургу и Русији.

    Сарадници Центра за Истраживање Православнога Монархизма ће, ако Бог да и у складу са нашим могућностима, узети учешћа и у овоме сабрању, а у настојању да дају свој допринос у расвељавању значајних питања којима ће се овај научни форум бавити.


Свети Кирило и Методије (солунска фреска)


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер