Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб Центра за истраживање Православнога Монархизма
Господин Иван Мирковић;
Председавајући,
Српско Краљевско Друштво,
Пожаревац
    Помаже Бог, уважени господине Мирковићу.


    Обрадовала нас је Ваша порука и интересовање за наш рад.

    Благодаримо Вам на похвалама за наш Интернет сајт и слажемо се да слободно употребљавате све из његовога садржаја, што Вам може бити од ползе, а по Вашему нахођењу. Наравно, подразумева се да би, по успостављању Вашега сопственога сајта или часописа, које планирате, наводили извор преузетих материјала...

    Поздрављамо Вашу племениту, Богољубиву и отачаствољубиву замисао о одржавању Првога Сабора Монархиста Србије, 2006. године Господње, у старој Милошевој столици, граду Пожаревцу. Спремни смо да узмемо учешћа у припремама за такво значајно сабрање, али желимо да изразимо и своју замишљеност над питањем да ли је Србији данас потребна још једна странка (макар она била и монархистичка)? Ипак, верујемо да постоји велики број горућих питања, на која би српски монархисти данас ваљало да дају веродостојан одговор, а то је најбоље учинити посредством једнога оваквога братскога сабрања.

    Ипак, добронамерно Вам скрећемо пажњу да се намеравани датум одржавања Сабора (Ђурђевдан 2006.), и поред предивне символике овога Дана, може показати као отежавајућа околност приликом његовога одржавања. Наиме, оправдано је предпоставити да многи од очекиваних делегата славе управо ову Крсну Славу, а проверено знам да и неке од монархистичких организација и тела славе баш Светога Георгија. Самим тиме бисте их онемогућили да узму учешћа у раду Сабора.

    У томе смислу, поздрављамо и Вашу делатност у оквиру Монархистичке Иницијативе Србије, у оквиру које сарађујете са још шеснаест наших монархистичких организација. Слажемо се да би један облик обједињавања разнородних организација са монархистичким предзнаком, могао да допринесе координацији њихових активности и помогне у њиховој државотворној мисији и раду на васкрсавању домаћинскога српскога државнога поретка.

    Била би нам част, уколико бисмо могли да Вам будемо од било какве помоћи у овоме Вашему подухвату, а нарочито у погледу разматрања теоријских предуслова за успостављање: Православне, народне, саборне, теодулске, стратократске, сталешке, органске, слободне и уједињене Монархије у Срба.
С` ВЕРОМ У БОГА – ЗА КРАЉА И ОТАЧАСТВО!

У Београду,
О Св. Прор. Софронији,
Св. Преп. Јовану Ћутљивоме и
Св. Преп. Теодулу,
3.(16.) децембар 2005. године Господње

Центар за истраживање
Православнога Монархизма

Ненад М. Јовановић

(директор)


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер