Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб града Новога Сада


ПОЈАЧАЊЕ

 Између два броја ГХ, редакција је добила још једног сарадника, Ненада Јовановића, Вероучитеља из Београда. Бави се изучавањем Православнога Монархизма, хералдиком и генеалогијом (аматерски). Одржао је бројна предавања и трибине на ту тему широм Србије. Своје хералдичке идеје само скицира, а изводи их (претаче у дело) иконописац Раде Павловић. Радови које можете видети у овом издању ГХ и на сајту су израђени у стародревној техници јајчане темпере, а поједини у иконографскоме маниру. Добили су благослове надлежних Архијереја (Епископа др. Иринеја Бачкога, Епископа Хрисостома Жичкога и Епископа Никанора Банатскога). Руководилац Центра за истраживање Православнога Монархизма, на чијем сајту можете да нађете његове хералдичке и друге радове разних аутора (www.geocities.com/czipm).

 Одабрали смо хералдичке композиције предложене као решења за насеља: Војвода Степа-Нова Црња-Банат, Шангај-Нови Сад, Босилеград...
~В В~

(Преузето: «Глас хералда» бр.4.; Реликон д.о.о.; Нови Сад; децембар 2004.; www.relikon.com/GlasHeralda/GH004/GH_004.htm)

Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер