Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб општине Бијељина


СЛУЧАЈНИ ПАРТНЕРИ


Латинични лого телевизије ''БН''-Бијељина    На програму бијељинске телевизије «БН», на сам први дан Госпојинскога Поста (31.7. /13.8./ 2004. у 00:00 сати), премијерно је емитована емисија «Случајни партнери», аутора Светлане Ђокић. Иста емисија, на тему полне изопачености бисексуализма, репризно је емитована и 2.(15.)8.2004. у 22:40 и 7.(20.)8.2004. у 20:20.
    У поменутој емисији су гостовали: Александар Каприш (фризер и певач), Љубица Драгојевић (новинар листа «Свет») и Ненад М. Јовановић (директор Центра за истраживање Православнога Монархизма). У програм су телефонски укључени и: др. Војислав Недељковић (психијатар), др. Данијела Марић-Тиосављевић (психијатар) и Весна Вукелић (певачица).
    Поменути облик настранога понашања је оцењен у складу са учењем Светога Писма (види: 3.Мој.18,22. и 3.Мој.20,13.), а нарочито је посвећена пажња веродостојноме вредновању повесне улоге једне од највећих српских Владарки (нововековних, свакако). Реч је о Краљици Драгињи Обреновић, несрећној супрузи Краља Александра I Обреновића.
    Одвратни жиг краљеубиства права је рак-рана на српскоме народноме организму, коју су Срби позлеђивали и наново отварали чак четири пута за мање од једнога столећа (Врховни Вожд Ђорђе Петровић-Карађорђе /+1817./; Кнез Данило I Петровић-Његош /+1860./; Кнез Михаило Обреновић III /+1868./ и Краљ Александар I Обреновић /+1903./).
    Као да се и нисмо безочно и тврдоврато оглушили о јасну Божију Заповест: «Не дирајте у помазанике моје» (1.Дн.16,22.), ми и даље пљујемо на гобове наших крунисаних и миропомазаних глава, а нарочито на успомену велике Српкиње, Краљице Драгиње Обреновић, коју и наши историчари и наш народ упорно, злонамерно и нетачно именују некаквом: «Драгом Машин»... Баш као да и није била законита супруга последњега српскога Краља из Династије Обреновића...
    И, као да то није довољно и превише, неки се усуђују у своме незнању (подстакнути недаровитим шкрабањем некаквих сарајевско-београдских литерарних наказа и пискарала) да је оптужују за погани и недостојни однос са њеном сопственом свекрвом, Краљицом Наталијом Обреновић...
    Сетимо се «гласа рикајућега у пустињи»: «Покајте се, јер се приближи Царство Господње!». Има ли места у есхатолошкој димензији Небеске Монархије Бога Оца за клеветнике, опадаче, кривоклетнике и модерне саучеснике у богомрскоме злочину краљеубиства!?

Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер