Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб Центра за истраживање Православнога МонархизмаУСТРОЈЕН НОВИ ОДБОР    О Светоме Александру Невскоме и Светим Кирилу, Никону и Макарију, 30. августа (12. септембра) 2005. године Господње, донета је одлука о формирању новога Одбора под окриљем Центра за истраживање Православнога Монархизма.

    Реч је о Одбору за културу, који би за циљ имао сведочење заветних српских вредности кроз уметност, образовање и културу уопште... У мери наших могућности и залагања, то би значило: рад на објављивању радова сарадника Одбора у виду публикација непрофитног карактера; приређивање и учешће на пригодним књижевним вечерима, изложбама, конкурсима и сл., као и подстицање истога таквога стваралаштва код стваралаца ван Одбора и сл... Наравно, посебан акценат ће бити стављен на повезивање и сарадњу са сродним телима ван Центра, а све у циљу афирмације естетских и етичких норми, које собом подразумева идеал српске, Православне, националне и органске Монархије.

    Одлучено је да дужност председника овога нашега Одбора, отправља господин Бошко Р. Маринков, секретар Центра за истраживање Православнога Монархизма.


Бошко Р. Маринков, секретар и председник Одбора за културу Центра за истраживање Православнога Монархизма


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер