Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.net


Грб СиднејаН О В А    К Њ И Г А

Немања Мрђеновић:
"Прилози за ново Начертаније-
Шта је србски национални интерес"


4. (17.) ДЕЦЕМБАР 2004.

Омот књиге


   Ако Бог да, последњих дана грегоријанске 2004. године Господње, излази првенац нашега возљубљенога у Христу саборца из далеке Аустралије, брата Немање Мрђеновића.

   Реч је о књизи под насловом: "Прилози за ново Начертаније-Шта је србски национални интерес", која излази у издању угледне београдске издавачке куће "ИХТУС-Хришћанска књига".

   Као млади и Православни мислилац, брат Немања покушава да докучи веродостојан одговор на претешко питање, које поставља и нама и себи самоме. И, наравно, напивши се "Воде Живе", са извора Светосавља, он одговор непогрешиво проналази у српскоме предањскоме, органскоме и домаћинскоме Поретку, који га сасвим заокупља и опчињава!

   Лако је у његовоме начину размишљања препознати благотворне утицаје дела валиких наших умова из домена Православне духовности и политикологије, а нарочито блаженопочившега Небојше М. Крстића и других "који живе доклен сунце грије"!

   Управо због тога, брат Немања и вели: "Православним Србима и Србкињама, није потребна никаква демонократија, ми Срби јесмо домаћински народ. То значи да све односе у свету доживљавамо и уређујемо по домаћинскоме начелу, а оно се најсажетије може изразити речима: Бог је Домаћин света, Христољубиви владар, је домаћин државе, а побожни Србин је домаћин породице."

Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер