Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ЦАРСКИ МУЧЕНИЦИ
(1918-2018)

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90

czipm.org@gmail.com

ДОБИТНИЦИ МЕМОРИЈАЛНЕ
ПЛАКЕТЕ ''НЕБОЈША М. КРСТИЋ''
ЗА 2018. ГОДИНУ


   На основу одлуке нашег Одбора за доделу Плакете, а водећи се Правилником за доделу Меморијалне плакете ''Небојша М. Крстић'' (погледајте овде), желећи дати доказа наше благодарности и признања за показану ревност и трудољубље за постигнуто на пољу сведочења идеје православног монархизма, богољубља и отачаствољубља, као и за велико пожртвовање и показану љубав према свему што је свето и честито и миломе Богу приступачно, у име сарадника Центра за истраживање православног монархизма, највишим признањем Центра биће награђени: г-дин дипл.екон. Небојша И. Дикић из Београда и г-дин дипл.историч. Бојан М. Митић из Ниша.

   Плакете ће бити уручене, о Ваведењу Прсевете Богородице, 21. новембра (4. децембра) 2018. године Господње, у склопу овогодишњег молитвеног сећања и обележавања седамнаесте годишњице од пострадања оснивача Центра за Истраживање Православног Монархизма, блаженопочившег брата Небојше М. Крстића.

   Помен поводом седамнаесте годишњице, никада до краја расветљенe, погибије брата Небојше ће бити служен у Храму Светог Апостола и Јеванђелисте Луке у Кошутњаку (ул. Кнеза Вишеслава 100, Београд) на Ваведење Пресвете Богородице, у уторак 4. децембра 2018. у 16:30 сати, тј. пре вечерњег богослужења. Након молитвеног спомена на нашег великог Оснивача битће уручене и Меморијалне плакете ''Небојша М. Крстић'' нашим овогодишњим лауреатима.

   Досадашњи славодобитници највишег признања нашег Центра јесу: Његово Благородије Високопречасни протојереј-митрофор др Михаил Алексејевич Протопопов из Мелбурна; пуковник доц. др Борислав Д. Гроздић из Београда; Његово Благородије г-дин Сергеј Александрович Мањков из Санкт-Петербурга; г-ђица др Александра М. Пећинар из Чачка; г-дин Драгољуб Јуришић из Београда; г-дин Драгослав Бокан из Београда; г-дин дипл.инж. Александар О. Ђурђев из Новог Сада; г-дин Александар В. Бачко из Београда и г-дин Срећко М. Никитовић из Миоковаца.

   Позивају се сви саборци, сарадници, пријатељи и поштоваоци дела покојног брата Небојше М. Крстића и Центра за истраживање православног монархизма, као и сви којима су наши идеали на срцу, да нам се придруже и узму молитвеног учешћа у овом богољубивом и отачаствољубивом сабрању.

+ + +


НЕБОЈША И. ДИКИЋ

   Г-дин дипл.екон. Небојша И. Дикић је рођен у Београду, фебруара 1975. године. Дипломирао је на Економском фактултету Универзитета у Београду 2002. године. Срећно је ожењен и поносни отац двоје деце.

   Његова интересовања обухватају: историју, хералдику и научну фантастику, а као дугогодишњи вредни и пожртвовани сарадник и хералдички уметник Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање православног монархизма, нашем раду је дао непроцењиви допринос управо у области хералдике.

   Г-дин Дикић је, током свог дугогодишњег рада на пољу српске хералдике, именован на бројне дужности из ове области, међу којима су и следеће: хералдички уметник Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање православнога монархизма (од 2006. године); хералдички уметник Кнежевске Лозе Српског Краљевског Дома Карађорђевића (одлуком Њ.К.В. Кнеза Александра Павловог Карађорђевића од 23. октобра 2006. године); хералдички уметник Краљевског Дома Грузије (од 2008. године); хералдички уметник Краљевског регистра Краљевине Бунјоро-Китаре (од 2012. године); сарадник интернет часописа „Глас хералда“ (од маја 2004. године); сарадник интернет часописа „Оцило“ (од 2009. године) и др.

   Члан је и сарадник Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за истраживање православног монархизма, Међународног удружења хералдичара аматера (The International Association of Amateur Heralds) и Друштва српских грбоносаца „Милош Обилић“.

   Одликован је Медаљом Императорског ордена Свете Ане (благовољењем Њеног Императорског Височанства Велике Кнегиње Марије Владимировне Романове од Русије, Поглавара Руског Царског Дома), Комеморативном Медаљом Његовог Величанства Краља Бунјоро-Китаре (од Његовог Величанства Краља Рукирабасаије Агатумбе Соломона Гафабусе Игуруа I од Бунјоро-Китаре) и Почасним бронзаним крстом Принца Јохана II од Лихтенштајна (од стране Удружење ветерана Аустрије, Округ Медлинг).

+ + +


БОЈАН М. МИТИЋ

   Г-дин дипл.историч. Бојан Митић је рођен 1980. године у Нишу, где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Департману за историју Филозофског факултета Универзитета у Нишу.

   Још током похађања основне школе показивао је велико интересовање за националну историју, културу и традицију. Током студија, упоредо са све активнијим литургијским животом, посебно се заинтересовао за историју Цркве. У свом дипломском раду успешно је обрадио тему „Српска православна црква и конкордат (1935–1938)“.

   Сарађивао је и сарађује са већим бројем домаћих и иностраних листова, часописа и интернет гласила, у којима је објавио више публицистичких и научних текстова на теме српске националне и црквене историје, духовне културе и политичке теорије.

   У граду Нишу организовао је бројна предавања и трибине са циљем реафирмације хришћанског начина живота и светосавског система вредности.

   Покретач је и сарадник више православно-родољубивих удружења, а сарадник је и Одбора за историографију Центра за истраживање православног монархизма, готово од његовог оснивања.

   На послетку, посебно нам се значајним чини да је г-дин Митић и аутор, веома значајне књиге: „Српска црква у југословенској краљевини“ у издању нашег Центра. У овом делу, које се темељно бави стањем Српске Православне Цркве у југословенској краљевини издваја се и једно свеже виђење односа кључних чланова Дома Карађорђевића према Вери својих отаца и према Цркви у то доба. Тај се однос често неумерено идеализије или неумерено куди, те се показала реална потреба за једним трезвеним и аргументованим погледом на ово питање, што је посебан и додатни квалитет овог вредног историографског штива.


НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер