Грб Краљевине Србије Грб Центра
Под Високим Покровитељством 
Његовога Краљевскога Височанства 
Кнеза Александра Павла КарађорђевићаПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб Центра за истраживање Православнога МонархизмаМОРАЛ НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА
Грб Санкт-Петербурга
    Декларативно, хришћанство и хришћанске норме доминирају светом. Међутим, ако загребемо површину тог «декларативног хришћанства» откривамо једну велику празнину, хришћанство је одстрањено из хришћанства. Запад промовише хришћанску љуштуру испод које се крије антихришћанска суштина модерног света. Најмоћније оружје у тој промоцији су медији који креирају масовну културу. Они стварају оно што је луди «пророк» Ниче називао «менталитет крда». Овде ћемо покушати да објаснимо на који начин је хришћанство обезхристовљено, како се у овој борби користе телевизија, Холивуд и Интернет. Као и то, који су погрешни, а који прави начини борбе против неморала и деморализације.

    У поређењу са данашњим светским метрополама (као што су Њујорк, Лондон, Париз, а нажалост и Москва, Санкт Петербург, Београд или Атина) Содома и Гомора изгледају скоро као манастири а њихови грешници, у поређењу с нашим светом, као монаси. Дух ових метропола данас влада сваким кутком планете, а «пророци» ових «отворених друштава» постали су златна телад данашње омладине.

    Забављачи, певачи, стриптизете, глумци, блудници и блуднице, и сами испраних мозгова, оруђе су у испирању мозгова омладини, припремајући нас за «врли нови свет», и то све носећи крстове и распећа међу силиконским грудима, или међу ногама. Деца, која се рађају чиста, иако по својој природи теже чистоти, падају у ту каљугу и постају део «крда», статистички број у систему Новог Светског Поретка. Њихову нечисту савест привидно умирује хришћанска иконографија којом се ките.

    Декларативни су хришћани а суштински хедонисти, јер у њиховом «хришћанству» нема аскетизма, нема смирености, послушности или чедности. Данашња омладина је изабрала «Великог Инквизитора» и «хлеб», односно задовољавање телесних страсти а одбацила Христа и слободу. Читав свет се обезбожио, постао «демос» и за нову веру прогласио демонократију.

    Њихово хришћанство је суштински антихришћанство, што се од њих ни не крије, али они немају очи да виде ни уши да чују. На Западу се Божић више не зове «Christmas» него «Xmass». Тај «Х» за који појединци и даље верују да представља Христа (O TEMPORA, O MORES) је међународна ознака за нешто непознато. Тиме се шаље порука да Бог постоји али нам је непознат. Ако је непознат, значи да то није онај Бог кога знамо кроз Свето Јеванђеље, то је неки други «бог». Следећи корак је долазак «Великог Брата» који такође постоји, представља се као свемогућ, и такође је непознат. Да није он тај фамозни бог «Х»?

    «Велики Инквизитор» променио је име у «Велики Брат» и свет га је прихватио, као претечу ономе који долази, и који ће се звати антихрист. Оно на шта су упозоравали Достојевски, Хаксли, Орвел, и многи други, данас је постало нешто што «крдо» жељно исчекује. Данас се «крдо» плаши тих који упозоравају, и њих назива «застарелим, затуцаним, мрачним и опасним». На прагу смо Новог Светског Поретка, а он нам долази (првенствено) кроз медије.

    Телевизија осим забављача, које смо већ помињали, пружа и очигледан пример наступајућих времена кроз «риалити шоу» (циркус у збиљи) који носи име «Велики Брат». У овом циркусу група обезличених индивидуа представља «крдо» у какво би требао да се претвори цео свет. У кући, коју ово «крдо» дели, све је заједничко, на првом месту неморал. Заједничко, је јер било шта лично може да подсети на личност. О свету ван «крда» они знају само оно што им «Велики Брат» каже. Време се проводи у бесмисленим «играма» које помажу «закржљавању» ума (НЕЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ)*. Приватност не постоји јер је опасна за стабилност «крда». Публици се сервира идеја о неморалу као забавној стварности. У први план се гурају мужеложници, трансвестити и блуднице, као образци понашања, размишљања и изгледања који се морају имитирати како би вас «крдо» прихватило (СЛОБОДА ЈЕ РОБСТВО)*. Сервира им се идеја о непостојању приватности као добру за општу безбедност, што се нарочито лако прихвата у време «рата против тероризма» (РАТ ЈЕ МИР)*.

    Холивуд, који, барем по речима глумца Марлона Бранда, контролишу Јевреји, вуче исту запрегу. Пре педесет година мушкарац је у холивудским филмовима клечао пред женом. Теме филмова су били јунаштво, чојство и изнад свега љубав. Љубав је чиста, само чиста може и бити. Љубав није само морална већ је она извор сваког морала, она јесте морал. Данас у тим филмовима нема ни јунаштва ни чојства, а да се не говори о љубави, па самим тим нема ни морала. Данас су преовлађујуће теме: секс, насиље и наркоманија. Убијају се и последњи трзаји морала. «Убија» се Бог, као услов морала.

    Луди пророк нихилизма, Фридрих Ниче, узвикивао је: «Бог је мртав, ми смо га убили!» На тој реченици темељи се савремена холивудска продукција. Као највећи холивудски хит за 2006. годину најављује се «Да Винчијев Код», прича о томе како је Бог наводно лажов и неморални блудник, који је умро! Не изненађује ни чињеница да ће филм изаћи у јавност у време Васкршњих празника.

    Интернет је већ извршио глобализацију. Сваком детету је сада доступна порнографија, проповеди сатаниста, снимци разних монструозности, или у крајњој линији упутство како да направите и активирате бомбу.

    Интернет форуми убијају ауторитете и личности. Милиони псеудонима препиру се и свађају. Ко је задржао или стекао смирење користећи ове форуме? Омладина се, користећи их, учи непоштовању саговорника и непостојању истине, пошто у виртуалној реалности влада «једнакост». Тамо реч било које замлате носи исту тежину као и реч свештеника. Свака изјава се побија, без обзира на аргументацију. Када «крдо» поверује у апсурдну нихилистичку тврдњу да «нема апсолутне истине» (како је онда ова тврдња истинита?), поверовали су и у одсуство Бога, јер Он је «Пут, Истина и Живот» (Јн. 14,6.). Када народ не верује Богу, када постаје обезбожени «демос», односно «крдо», од њега се не може очекивати моралност.

    Медији су створили и профил «бунтовника без разлога». Творци Новог Светског Поретка рачунали су на појаву оних који се неће помирити са «менталитетом крда» и истопити у «мелтинг поту» (казану за топљење). Знали су и да ће се такви појавити баш међу омладином, па су за њих на време припремили посебан «обор» у коме су и ови, на други начин, претворени у «крдо». Њихова «побуна» се такође своди на нихилизам, јер за њу «нема разлога». Борци против декаденције друштва интегришу се у постојеће потрошачко друштво институцијализацијом њихових идеја (иконографија Џејмса Дина). На крају крајева њихова побуна против Новог Светског Поретка своди се на подршку том поретку, јер је највећа порука, коју шаљу да за бунт «нема разлога». Њихове гладне душе из безверја беже у другачији вид нихилизма, па се мислећи да су избегли «мелтинг пот» топе баш у том казану, давећи своју младалачку енергију у блуду, наркоманији и алкохолизму.

    Поједини хришћани нам поручују да за бунт не само да «нема разлога», него нема ни смисла. Наводно, нема смисла борити се против оваквог поретка «...јер се приближило Царство небеско» (Мт. 3,2.). Истина, ближи се, али Свети Јован Крститељ позива на покајање, он каже: «Покајте се, јер се приближило Царство небеско» (Мт. 3,2.). Покајање је и преумљење и непонављање греха. Он у следећем стиху каже и «Припремите пут Господњи, поравнајте стазе Његове» (Мт. 3,3.). Зар ћемо их неморалом поравнати?

    Нама је морал битан као темељ сваке побожности, и само такви можемо се спасти. Из неморалне младости не излази морална старост. Из неморала не излази ништа осим робства, робства страстима и гресима.

    Стварати здраво друштво значи стварати здраву породицу. Основа здравог организма су здраве ћелије, а основна ћелија нашег друштвеног организма је породица. Одричући се постулата потрошачког друштва и посвећујући пажњу породици, ми стварамо будуће здраве личности, самим тим и здраво, морално, друштво.

    Данас, борити се против неморала, није ни лакше али ни теже него што је било јуче. Све се у свету може употребити и злоупотребити, па тако и медији. Морално је употребити их а неморално злоупотребити, па је јасно и како се борити против неморала. Само собственим моралом.

    Док антихришћани својим примером промовишу неморал, хришћани морају својим сведочити морал. Ту нема неутралних. Неко је или моралан или неморалан, а тиме је и или хришћанин или антихришћанин.* Пароле Новог Светског Поретка према роману Џорџа Орвела «1984».Немања С. Мрђеновић
(Рад за Међурегионалну научно-практичну конференцију ’’Православље и морал’’, Санкт-Петербург, 4.(17.) – 6.(19.) фебруар 2006.)
Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Епархија Западноевропска - Холандија


Српска Православна Црквена Општина Успења Пресвете Богородице у Цириху

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола Петровић-Његош

Руски Царски Дом

Руска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Иконографска радионица ''Павловић''

Амерички журнал за руске и словенске студијеЗауставите Б-92!
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер