Грб Краљевине Србије Грб Центра

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ПОЛИТИЧКУ
ТЕОРИЈУ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.net
Бошко Р. Маринков

ПОМОЋ ЗА ЛИПЉАН    Милошћу Божијом, друго прегнуће Србске Православне Акције Сабор остварено је почетком фебруара месеца 2007. лета Господњег.

    Део Старешинства Србске Православне Акције Сабор освануо је у Косовској Митровици у недељу, 11.фебруара о празнику Преноса Моштију Светог Игњатија Богоносца. Дочекани од стране г. Југослава Цветковића, дирекора О.Ш. ''Браћа Аксић'' из Липљана и г. Славољуба Мирића, наставника у истој школи и овога пута предали смо сакупљену помоћ за потребе школске деце у липљанској енклави.

    Реч је о О.Ш. ''Браћа Аксић'' из Липљана, која има своја одељења у селима Старо Грацко, Рабовци и Суви До. Као и прошли пут, сакупљена је пристојна помоћ, која ће, несумњиво, олакшати похађање наставе маленим Србчићима и Србкињицама из тог дела нашег Отачаства.

    Између осталог, директору Цветковићу и наставнику Мирићу предате су: свеске, оловке, гумице, зарезачи, дрвене и водене боје, фломастери, хемијске оловке, молитвеници, креде, сунђери...

    Поред помоћи школској деци, старешинство Србске Православне Акције Сабор је добротом многих људи прикупило помоћ Фудбалском Клубу ''Слога'' из Липљана у виду дресова, лопти, штуцни, ветровки... Ова скромна спортска опрема ће, надамо се, бар мало олакшати такмичење фудбалерима Слоге у следећој сезони.

    У Косовској Митровици смо провели предивно преподне заједно са својим домаћинима. Уз домаћински ручак у једном косовскомитровачком ресторану и уз дружење у чувеном локалу, крај моста на Ибру, ''Долче Вита'', склопљена су чвршћа пријатељства и прављени нови договори који ће, у Бога се уздамо, бити остварени. Овом приликом добили смо и поклоне као вид захвалности наше липљанске браће. Ради се о уметничкој слици ''Окућнице'', календарима О.Ш. ''Браћа Аксић'' и лепој домаћој косовској ракији.

    У овом прегнућу Србске Православне Акције Сабор учествовали су: Центар за Истраживање Православног Монархизма из Београда, Министарство Просвете и Спорта - Оделење Петровград, Удружење Добровољаца, Потомака и Поштовалаца 1912-1918 из Војвода Степе, С.Т.Р. ''Спорт-Ју'' из Кикинде, С.З.Т.Р ''Нада'' из Војвода Степе, предузеће ''Биостар'' из Војвода Степае, Петровградске књижаре ''Стражилово'' и ''Петровград'', Протојереј-Ставрофор Бранко Попов и парохијани Цркве Светог Архангела Михајла у Петровграду - Марков Петар и Нада, Момиров Бранислав и Никола, Мајсторовић Мане и Зорица, Душан Грујић, Петрин Миливој, Марјански Рајка, Габоров Жива и Сока, Николин Владимир, Ћурчић Милан, Радуловић Стеван, Станчић Мирослав, Лукић Зорица и Костић Зоран (Цане - Партибрејкерс), Нухановић Горан и Димитријевић Марко из Београда, Медић Младен из Оџака, Петровић Владимир из Руског Села, проф. Јелена Поповић, Хајдуковић Биљана и Ђорђе и Инђић Татјана и Александар из Војвода Степе.

    На послу реконструкције и изображења грба ФК ''Слога'', а за потребе употребе на дарованој спортској опреми, ангажовали су се хералдичари нашега Одбора за Хералдичке и Генеалошке Студије – г. Срећко Никитовић и г. Ненад М. Јовановић.

    Овом приликом се захваљујемо свим организацијама и појединцима, који су својим несебичним прилозима и радом помогли остварење овог прегнућа. Такође, позивамо и све остале правдољубиве и Христољубиве Србе и Србкиње да на било који начин помажу нашу напаћену и многострадалну браћу и сестре на Косову и Метохији.
СРБСКА РУКА-СРБСКОМ БРАТУ

+ + +
    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    + + +


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска 
- најновије информације са Косова 
- сведочења о терору над Србима

КОСОВО - Истина нема власника!

ОДБОР ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Црквена Општина
 Успења Пресвете Богородице 
- Цирих

Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Монархија кроз векове

Руски Царски Дом

Грчки Краљевски Дом

Српско хералдичко друштво ''Бели Орао''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Руско Православно Монархистичко друштво

Русија Верних

Иконографска радионица ''Павловић''

Издавачка кућа ''Конрас''

''Гусле'' - лист Савеза гуслара Србије

Амерички журнал за руске и словенске студије

Руске победе

КОСОВСКА ГРАМАТА
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер