Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netСАОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


КРАЉЕВИНА СРБИЈА
И
КНЕЖЕВИНА СРПСКА    У тренутку када окупациони гувернер у српској Босни и Херцеговини, озбиљно прети опстанку и останку једине истинске српске Државе, Републике Српске, Центар за истраживање Православнога Монархизма жели да укаже на једини начин да се она очува и суштинскије повеже са Србијом.

    Наиме, једини начин да се ово оствари јесте обнова српске Монархије и то са обе стране Дрине!

    Морамо да будемо свесни да (у догледно време) неће бити могућно да се оствари државно обједињавање Србије и Републике Српске. Наравно, то јесте циљ и жеља свакога честитога Србина, али ово неће дозволити тзв. “међународна заједница”. Иначе, овај еуфемизам не означава никога другога до наднационалну бирократију, “нафиловану” новцем наших непријатеља и спремну на све да српски народ сасвим искорене и истраже... Зато, морамо да будемо државотворно присебни, одговорни, одважни и систематични. У томе смеру иде и овај наш предлог!

    Сматрамо да се (за почетак) мора приступити државноме повезивању и својеврсноме обједињавању ове две српске Државе и то у личности заједничкога шефа Државе, тј. миропомазанога и крунисанога Владара из Дома Карађорђевића.

    Став и предлог Центра за истраживање Православнога Монархизма је да би он могао, у Србији, да влада са титулом Краља, а у Српској са титулом Кнеза! На тај начин, он би истовремено био Краљ Србије и Кнез Српске, што би недвосмислено указивало на суштинску обједињеност и истоветност две српске Државе, које су само формално раздвојене вољом окупационе управе и њихових прекоморских покровитеља.

    Подсећамо и на чињеницу да овакав државотворни “аранжман” не би био никаква новина у светској политичкој историји, те, стога, верујемо да би речени пројекат био остварив, упркос очекиваноме отпору поменутих непријатељских кругова.

    На овај начин, Монархија, као једини природан и Богоугодан облик државне владавине у Срба, показује се и као услов опстанка ове две српске Државе!


У Београду
10.(23.)12.2004
о Светоме Јовану Деспоту Српскоме


Центар за истраживање
Православнога Монархизма

Ненад М. Јовановић


(директор)
(Објављено: ''Српска застава'' бр.44./45.(120.); Мирослав Панић; Честерфилд; октобар 2004.-март 2005.; стр.11.)

Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер