Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netОДЛАЗАК ВЕЛИКАНА


Драгош Калајић (1943. - +2005.)    Од данас, 9. (22.) јула 2005. године Господње, земаљска Србија је остала сиромашнија за једнога он наших ретких интелектуалаца, чија ће мисао обележити и, у доброј мери, одредити развој српске националистичке мисли с` краја XX века.

    Светом се променио велики Драгош Калајић (1943. - +2005.), који је подлегао дугој и тешкој болести са којом се тако дуго и тако витешки носио.

    Био је међународно признати сликар, писац и публициста. Опробао се и у новинарству и уређивао је ''Дугу'', а био је и дописник Танјуга из Италије. Служио је Отачаству кроз свој допринос раду Удружења књижевника Србије, Међународнога одбора за истину о Радовану Караџићу... Његови геополитички увиди остаће као обавезна литература за свакога ко жели да се озбиљно бави сагледавањем могућих праваца развоја нашега Отачаства и Европе уопште.

    Жестоко оспораван од свих оних, који мрзе на све ''што је Свето и честито и Миломе Богу приступачно'', он је био и остаће најрепрезентативнији пример интелектуалне и сваке друге супериорности српске, над моралним и менталним лилипутанцима, који даноноћно окупирају сваки атом медијскога простора у служби српске '''денацификације''.

    Већ сада се осећа недостатак, који ће Србија имати са упокојењем овакве интелектуалне величине.ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ!


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер