Грб Краљевине Србије Грб Центра
MAINABOUT USSYMBOLSACTIVITIESTREASURYNEWLINKS WRITE US

Under High Patronage
of His Royal Highness
Prince Aleksandar Pavla Karegeorgevich
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

Board for Heraldic and Geneaogical Studies
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ПОЛИТИЧКУ
ТЕОРИЈУ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.net


МИР БОЖИЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!


Радмила Војновић
ЗА ЈАГАЊЦЕ ХРИСТОВЕ*БЕЗ БОЖИЋА,
РОЂЕЊА СПАСИТЕЉА,
НЕ БИ БИЛО НИ ДРУГИХ ПРАЗНИКА...   НЕ МОЖЕТЕ ДА НОСИТЕ ПРАВОСЛАВНУ БРОЈАНИЦУ И КРСТ, И ИСТЕТОВИРАНУ ЗВЕЗДУ ПЕТОКРАКУ! ШТА ИМА СВЕТЛОСТ СА ТАМОМ?

   КО ЈЕ НАПУМПАО ГРУДИ И УСТА СИЛИКОНОМ, И ПОДМЛАЂУЈЕ СЕ ПОМАДАМА ОД ДЕЧИЈИХ ТКИВА, ТРЕБА ДА ЗНА...НИШТА НЕЧИСТО НЕЋЕ УЋИ У ЦАРСТВО НЕБЕСКО!

   НЕ ЗАБОРАВИМО ДА СВЕТ У ЗЛУ ЛЕЖИ И ДА ЋЕ НАМ ЛУКАВИ ПОДМЕТАТИ НОГУ ДО ПРЕЛАСКА У ЖИВОТ ВЕЧНИ! ОПЕВАЋЕ НАС, И НАШИ БЛИЖЊИ ЋЕ ЧУТИ: СА СВЕТИМА УПОКОЈ ДУШУ РАБА ТВОЈЕГО...АЛИ, ТРЕБА СЕ ПОМУЧИТИ ДА ТО " СА СВЕТИМА УПОКОЈ" НЕ БУДЕ ФОРМАЛНО, НЕГО ДА ЗАИСТА ВОДИМО, ПО МИЛОСТИ БОЖИЈОЈ, СВЕТИ, ПОКАЈНИЧКИ ЖИВОТ!

   ИЛИ БРОЈАНИЦА ИЛИ ЦИГАРЕТА! НЕ МОЖЕТЕ СЛУЖИТИ БОГУ И ВЕЛИЈАРУ! ЗА СВЕ ПОМЕНУТО МОРАМО СЕ ИСКРЕНО ПОКАЈАТИ, АКО СМО ЗГРЕШИЛИ. ПОШТО ЈЕ НЕОСУЂИВАЊЕ ДРУГИХ СКОРО ПОЛА СПАСЕЊА, СВАКО КО ЈЕ НЕКАД ПОМИСЛИО ДА ЈЕ БОЉИ ОД ДРУГИХ, ТРЕБА СКРУШЕНО ДА МОЛИ БОГА ЗА ОПРОШТАЈ, И СМРТНИ ГРЕХ ГОРДОСТИ ИСПОВЕДИ!

   БОЖИЋ ЈЕ ПРАВО ВРЕМЕ ЗА ПОЧЕТАК НОВОГ ПОКАЈНИЧКОГ ЖИВОТА. МОЖДА БАШ ЗА ТЕБЕ, ДРАГИ ЧИТАОЧЕ! ДИВАН ПРАЗНИК, БЕЗ КОЈЕГ НЕ БИ БИЛО НИ ОСТАЛИХ КОЈИ НАШЕМ МАЛОМ ЖИВОТУ ДАЈУ СМИСАО И ПРУЖАЈУ НАЈДУБЉУ РАДОСТ!

   РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ЈЕ ПОЧЕТАК НОВОГ КАЛЕНДАРА НАШЕГ СПАСЕЊА, КАД СЕ ЈЕДИНОРОДНИ СИН БОЖИЈИ ЈАВИО СВЕТУ! ХРИСТОС НАМ ДОНОСИ МИР И РАДОСТ БОЖАНСТВЕНЕ ЉУБАВИ И МИЛОСРЂА! ОТКРИВА НАМ ДВЕРИ ВЕЧНОГ ЖИВОТА У ЦАРСТВУ НЕБЕСКОМ, ОБАСЈАВА БЛАГОДАТНИМ СМИСЛОМ НАШ КРАТКИ ЖИВОТ ИСПУЊЕН ДУБОКИМ СТРАСТИМА, ОШТРИМ БОЛЕСТИМА, ДУГИМ ПАТЊАМА, ТУЖНИМ РАДОСТИМА...


+ + +


СРПСКА И РУСКА НОВА ГОДИНА   БУДИМО УМЕРЕНИ И КРОТКИ, КАО ЈАГАЊЦИ ХРИСТОВИ! НЕКА ПРОСЛАВА НОВЕ ГОДИНЕ БУДЕ БЛАГОЧЕСТИВА, БЕЗ ГРЕХА. ПИЈАНСТВА, ПСОВКИ, ДИВЉИХ СТРАСТИ И БУЧНЕ МУЗИКЕ, ЦИГАРЕТА, НАРКОТИКА, ПРАЗНИХ ОГОВАРАЊА И СМЕЈАЊА.

   ОДВОЈИТЕ СЕ ОД ОНИХ КОЈИ ОВО ЧИНЕ. ЈЕР ЋЕ И ГОСПОД СВОЈЕ СТАДО ОДВОЈИТИ НА ДЕСНУ СТРАНУ НА ПОСЛЕДЊЕМ СУДУ. НЕКА НАШИ ПРАЗНИЦИ БУДУ КАО СВАДБА У КАНИ ГАЛИЛЕЈСКОЈ, ЦЕЛОМУДРЕНА, СА ЧИСТОМ НАРОДНОМ И КЛАСИЧНОМ МУЗИКОМ, ВЕСЕЛОМ, АЛИ НЕ БРУТАЛНОМ, ИГРА ДА БУДЕ ПЛЕМЕНИТА, РАДОСНА, А НЕ ПРОСТАЧКА, ЈЕР КО СЛАВИ БОГА И ПРИМА ЊЕГОВО ТЕЛО И КРВ, НЕ ЖЕЛИ ДА ИМА БИЛО КАКВЕ ВЕЗЕ СА ЗЛИМ ДУСИМА. ДА НАШЕ СЛАВЕ БУДУ БЕЗ ПОРОКА И СКАНДАЛА, ЈЕР СМО СВИ ПРЕД ОЧИМА БОЖИЈИМ!


+ + +


ЗАШТО БОГ ДОПУШТА РАТ?   У КАЛЕНДАРУ СПАСЕЊА НАРОДА И ЧОВЕКА ВАЖНО МЕСТО ЗАУЗИМА БОЖИЈЕ ДОПУШТЕЊЕ. НАШ ЖИВОТ И СМРТ КРЕЋУ СЕ ОД ВОЉЕ БОЖИЈЕ ДО ДОПУШТЕЊА.

   КАД ИМАМО СТРАХ БОЖИЈИ, ИСПУЊАВАМО БОЖИЈИ ЗАКОН, И СА НАМА СЕ СВЕ ДЕШАВА ПО ВОЉИ БОЖИЈОЈ.КАДА ЖИВИМО САМОВОЉНО, ПО БОЖИЈЕМ ДОПУШТЕЊУ, КАО ГРЕШНИЦИ ДОБИЈАМО ШИБЕ, ВЕЛИКЕ И МАЛЕ.КАО СВЕ НЕСРЕЋЕ, И РАТ ПРОТИВ НАШЕГ НАРОДА, ЈЕ ЗА НАШЕ ГРЕХОВЕ, БОЖИЈЕ ДОПУШТЕЊЕ.

   КАО МИЛОСТИВИ ОТАЦ, КОЈИ ИЗ ЉУБАВИ КАЖЊАВА НЕПОСЛУШНО ДЕТЕ, БОГ КАО ПОСЛЕДЊУ ОПОМЕНУ, КОРИСТИ РАТ, ДА НАС ЗАУСТАВИ НА ПОГУБНОМ ШИРОКОМ ПУТУ БЕЗБОЖНИШТВА И ДУХОВНЕ СМРТИ.

   РАСЕЈАНИ СМО ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ, ОТАЏБИНА ЈЕ РАЗОРЕНА, НАРОД РАЗДЕЉЕН У НЕКОЛИКО ДРЖАВИЦА, НЕСЛОГА И БЕЗБОЖНА ПОХЛЕПА, МРЖЊА И ЗАВИСТ ХАРАЈУ. РАТ ПРОТИВ СРПСКОГ НАРОДА ДОПУШТЕН ЈЕ КАО ОПОМЕНА. ШТО ЈЕ ЉУДИМА НЕМОГУЋЕ, МОГУЋЕ ЈЕ ОЦУ НЕБЕСКОМ, КОЈИ НАМ ЈЕ ПОКАЗАО ПРОЛАЗНОСТ И ПРОПАДЉИВОСТ ЗЕМАЉСКИХ САВЕЗА, ПОЛИТИКЕ, ПРЕВРТЉИВОСТ И ОХОЛОСТ НАШИХ ЗАПАДНИХ ИДОЛА.ЗАБОРАВИЛИ БОГА И ПОКЛОНИЛИ СЕ ЕВРОПИ И АМЕРИЦИ. КО СЕ КЛАЊА ЗЛАТНОМ ТЕЛЕТУ, МАМОНУ, НОВОЈ ВАВИЛОНСКОЈ КУЛИ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ, МОЖЕ САМО ДА ЧЕКА КАЗНУ БОЖИЈУ, КАО СТАРОЗАВЕТНИ ЈЕВРЕЈИ!


СО ЗЕМЉИ   ЖИВИМО У НЕХРИШЋАНСКОМ СВЕТУ КОЈИ СЕ ПРЕОБРАЖАВА У АНТИХРИСТОВО ЦАРСТВО. КАО ХРИШЋАНИ ПОЗВАНИ СМО ДА БУДЕМО СО ЗЕМЉИ, ДА СЕ НА СВИМ ПУТЕВИМА НАШЕГ ЖИВОТА СУПРОТСТАВЉАМО ЗЛУ И ЂАВОЛУ, И СВЕДОЧИМО ХРИСТОВО ЕВАНГЕЛИЈЕ.ДА ВИДЕ МЛАКИ У ВЕРИ ИЛИ НЕВЕРНИ НАША ДОБРА ДЕЛА, КОЈА ПРОСЛАВЉАЈУ ГОСПОДА.

   БУДИМО ХРИШЋАНИ У СВЕМУ, ДОНОСИМО МИР, РАДОСТ, ЉУБАВ, ПОВЕРЕЊЕ. ТО ЈЕ ПУТ ДУХОВНОГ ЖИВОТА, ГДЕ НЕМА МЕСТА ЛИЦЕМЕРНОМ ФАРИСЕЈСТВУ. СПОЉАШЊА ЦРКВЕНОСТ, БЕЗ ЉУБАВИ, УКРАШАВАЊЕ И РЕСТАУРАЦИЈА ХРАМОВА, БЕЗ УНУТРАШЊЕ ДУХОВНЕ БОРБЕ, ЧИШЋЕЊА СРЦА, НИЈЕ ПРАВОСЛАВЉЕ.

   НА ЖИВОТНОМ ПУТУ НАШ ВОДИЧ ЈЕ ПРАВОСЛАВНИ СИМВОЛ ВЕРЕ, КАО КРАТКА ДОГМАТИКА.ИМА 12 ЧЛАНОВА, КОЈИ ИЗЛАЖУ ДОГМАТСКО УЧЕЊЕ ЦРКВЕ О СВЕТОЈ ТРОЈИЦИ, О ОВАПЛОЋЕЊУ И ИСКУПИТЕЉСКОЈ ЖРТВИ ГОСПОДА, О СТРАШНОМ СУДУ, ВАСКРСЕЊУ МРТВИХ И ВЕЧНОМ ЖИВОТУ, О КРШТЕЊУ И ЦРКВИ.У ПОЧЕТКУ, ЧИТАО СЕ ПРИЛИКОМ КРШТЕЊА, РАЗЛИЧИТО СЕ ФОРМУЛИСАО, У ДРЕВНИМ ЦРКВАМА.

   У БОРБАМА ПРОТИВ ЈЕРЕСИ, РАДИ ДОСТИЗАЊА ЈЕДИНСТВА У ВЕРОИСПОВЕДАЊУ, САСТАВЉЕН ЈЕ ЈЕДИНСТВЕНИ СИМВОЛ ВЕРЕ, ПОТВРЂЕН НА ПРВОМ НИКЕЈСКОМ САБОРУ( ПРВИХ СЕДАМ ЧЛАНОВА) И ДРУГОМ, ЦАРИГРАДСКОМ (ПЕТ ЧЛАНОВА).

   СИМВОЛ ВЕРЕ ТРЕБА ДА ЗНАМО НАПАМЕТ, ДА ГА СВАКОГ ДАНА ПОНАВЉАМО КАО ДЕО МОЛИТВЕНОГ ПРАВИЛА. ОН ЈЕ САСТАВНИ ДЕО СВЕТЕ ЛИТУРГИЈЕ. САВ ОКУПЉЕНИ НАРОД ТРЕБА ДА ГА ЗАЈЕДНО ИСПУНИ.

   ПОЗВАНИ СМО ДА ЖИВИМО СИМВОЛ ВЕРЕ, ДА БИСМО КРОЗ СВЕТ И БЕЗГРЕШАН ЖИВОТ, ПО БОЖИЈИМ ЗАПОВЕСТИМА, ЖИВЕЛИ СРЕЋНО, ЗНАЧИ СА БОГОМ.ТО ЗНАЧИ ПРОЋИ ПУТЕМ ПОКАЈАЊА, КАО ОДБАЦИВАЊА ГРЕХА И ЛУКАВСТВА.

   НАЈСРЕЋНИЈИ СУ СВЕТИ, КОЈИ СУ ВЕЧНО БЛАЖЕНИ, СЈЕДИЊЕНИ СА БОГОМ, ТВОРЦЕМ.БОГ ПРЕВАЗИЛАЗИ СВЕ НА ОВОМ СВЕТУ САВРШЕНСТВОМ, ИСТИНОМ, ЉУБАВЉУ И ЛЕПОТОМ.


+ + +   17.ЈУЛИ (4.7) 2008. РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА СЛАВИ СВЕТЕ ЦАРСКЕ МУЧЕНИКЕ, ЦАРА НИКОЛАЈА ДРУГОГ, ЦАРИЦУ МУЧЕНИЦУ АЛЕКСАНДРУ СА ЧЕДИМА, ВЕЛИКИМ КНЕГИЊАМА ОЛГОМ, МАРИЈОМ, АНАСТАСИЈОМ, ТАТЈАНОМ И ЦАРЕВИЋЕМ АЛЕКСЕЈЕМ.

   ЦАР ЈЕ ПОЛОЖИО СВОЈ ЖИВОТ ЗА СРПСКИ НАРОД, УЛАЗЕЋИ У КРВАВИ РАТ ПРОТИВ НЕМАЧКЕ. СРПСКА ЦРКВА ЈОШ НИЈЕ ПРОСЛАВИЛА ЦАРСКЕ МУЧЕНИКЕ, АЛИ СРПСКИ ВЕРНИ НАРОД ЈЕСТЕ. КРЕНИМО СЛЕДЕЋЕГ ЛЕТА, НЕБЕСКОМ ПУТАЊОМ, ДО МОСКВЕ, А ЗАТИМ ДО УРАЛСКЕ ЗЕМЉЕ, ГДЕ СУ У ЈЕКАТЕРИНБУРГУ, У ДОМУ ИПАТИЈЕВИХ, РИТУАЛНО УБИЈЕНИ ЦАР, ЦАРИЦА, НАСЛЕДНИК ПРЕСТОЛА И ВЕЛИКЕ КНЕГИЊЕ.НИЈЕДАН РУС НИЈЕ УЧЕСТВОВАО У ОВОМ САТАНСКОМ ЗЛОЧИНУ. ЛЕЊИН БЛАНК НАРЕДИО ЈЕ ГАУХМАНУ СВЕРДЛОВУ ДА ЛИКВИДИРА ВЕЛИКУ ЈЕКТЕНИЈУ.НА МЕСТУ ГДЕ СУ РИТУАЛНО УБИЈЕНИ, САДА ЈЕ ХРАМ НА КРВИ СВИХ СВЕТИХ ЗЕМЉЕ РУСКЕ, У КОЈЕМ ЈЕ ЧУДОТВОРНА ИКОНА ТРОЈЕРУЧИЦА, НАЂЕНА У ПОДРУМУ ИПАТИЈЕВИХ, КАО ЈЕДИНСТВЕНИ ТРАГ! ПРЕД ОВОМ ИКОНОМ СУ СЕ МОЛИЛИ ПРЕД СТРАДАЊЕ, И ЊУ ЈЕ УДОВИЦА ЦАРЕВОГ СЕСТРИЋА, ОЛГА КУЛИКОВСКАЈА РОМАНОВА ВРАТИЛА У РУСИЈУ!
*Одломци из књиге ''За јагањце Христове'', Православно удружење Умекшање злих срца, Београд, 2007.
Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Црквена Општина
 Успења Пресвете Богородице 
- Цирих

Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фонд Краљевић Томислав Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Монархија кроз векове

Српско хералдичко друштво ''Бели Орао''

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Српски Радио Сутон

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

ПОСМАТРАЧ

Иконографска Pадионица ''Павловић''

Издавачка кућа ''Конрас''

Каљевски Ред Витезова

Савез Православних ХоругвоносацаРуске победе
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер