Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netСАОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


ГЛАС ВАПИЈУЋЕГА У ПУСТИЊИНебојша М. Крстић
    О Ваведењу Пресвете Богородице, у суботу 21.11.(4.12.)2004. године Господње, навршава се три године од трагичне и нерасветљене погибије „новога политичара са Крстом“, Небојше М. Крстића (37).
    Будући да је он био утемељитељ Центра за истраживање Православнога Монархизма (као и председник и оснивач једнога некада врло перспективнога политичкога покрета), осећамо се дужнима да нашу јавност и надлежне институције, по ко зна који пут, подсетимо на крајње сумњиве околности његове погибије!
    Наиме, Небјша М. Крстић је пострадао са још двоје својих сабораца и сапутника на путу у близини Ниша, код села Пуковца, уочи Ваведења Пресвете Богородице 2001. године Господње.
    Бројне су нелогичности у налазима надлежних органа поводом ове трагедије и оне указују на велику вероватноћу (па и више од тога) да се у овоме случају ради о зверскоме убиству са политичком мотивацијом. Због силних и големих „рупа“ у истрази, овај предмет није закључен већ читаве три године, а наши поновљени вапаји за истином су остали без икаквога одјека. Упорно смо позивали и апеловали на надлежне да изађу у јавност са истином о мученичкој погибији Небојше М. Крстића, али од њих ни гласа. Наступи на: трибинама, електронским медијима, у штампи, петиције и остали наши напори су остали без учинка! Нашем вапају за истином о погибији Небојше М. Крстића придружило се више од стотину: Свештеника, академика, народних посланика, представника бројних политичких странака и удружења грађана и др., али наишли само на заглушујући мук и непробојни зид бездушности!
    Ипак, и поводом треће годишњице његовога пострадања, Центар за истраживање Православнога Монархизма и сви истинољубиви, отачаствољубиви и Богољубиви људи позивају све надлежне институције да истраже и пред јавност изнесу веродостојне податке о зверскоме смакнућу троје младих родољуба!
    Надамо се да, у данима када смо изложени мистификацији и медијској експлоатацији једнога безазленога саобраћајнога прекршаја, наш поновљени вапај за расветљавања политичкога убиства младога и преспективнога „новога политичара са Крстом“, Небојше М. Крстића, неће поново остати „глас вапијућега у пустињи“ (Мр.1,3.) без одјека и ефекта!


СА ВЕРОМ У БОГА,
ЗА КРАЉА И ОТАЧАСТВО!О Ваведењу Пресвете Богородице
21.11.(4.12.)2004.

у Београду

Центар за истраживање
Православнога Монархизма

Ненад М. Јовановић
(директор)
(Објављено: ''Српска застава'' бр.44./45.(120.); Мирослав Панић; Честерфилд; октобар 2004.-март 2005.; стр.11.)

Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер