Uganda
Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.net

САРАДЊА СА
ИТАЛИЈАНСКИМ МОНАРХИСТИМА

    Центар за Истраживање Православног Монархима је, 14.(27) марта 2017. године Господње, потписао Уговор о пријатељству и сарадњи са познатом италијанском монархистичком организацијом Croce Reale – Rinnovamento Nella Tradicione (Kраљевски Крст – Обнављање Традиције).

    Документ је, испред Croce Reale, потписао председник – г-дин адвокат Фабрицио Ђампаоло Нућера, а испред Центра, директор – Часни ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић.

    Поменути Уговор је постигнут и циљу неговања међусобног разумевања, културне размене и садејства у организацији заједничких активности од интереса за обе стране.

    Две организације се обавезују да се међусобно подржавају у друштвеним активностима у оквирима заједничких вредности и циљева. Такође, обавезују се на садејство у реализацији заједничких пројеката и иницијатива, као што су предавања и трибине, које ће се повремено организовати у циљу размене идеја и планова, уз задржавање посебности и самобитности потписница, као нестраначких организација.

    Потписнице се слажу да заједнички раде на развоју и сведочењу монархистичке идеје превасходно међу младима, са посебним акцентом на све што се односи на повест, културу, религију и обичаје двају земаља, али и у ширем европском контексту.

    Потписнице, упркос свим међусобним разликама, препознају довољно заједничких интереса, али, пре свега, и прегршт заједничких именитеља, који овакву сарадњу чине пожељном, природном и потребном.

    Они, пре свега, препознају потребу обнове заједничких повесних традиција и богате културе, чији темељи су данас предмет злонамерне ревизије, па чак и дрског порицања широм Европе.

    Носећи идејни стубови обе организације потписнице јесу хришћанско наслеђе и монархизам, које сматрају неопходним за опстанак и напредак наших друштава и у садашњем и у временима, која долазе. Као заједнички именитељ, потписнице препознају и потребу интезивирања рада на обнови националних предања, културе, неговању националног идентитета и хришћанских вредности и светоназора, које сматрају заједничким европским повесно-културним темељима.

    Управо због свега наведеног, обе потписнице се залажу за обнову монархије у обе земље, јер једино под тим условом препознају могућност обнове и очувања наше двомиленијумске културе, друштвеног напретка и територијалног интегритета обеју земаља. Наравно, не пребрегавајући све конфесионалне и културолошке особитости различитих европских земаља, потписнице горенаведено сматрају веродостојним и важећим за све државе и њихове краљевске домове, јер су данас сва европска друштва угрожена и нападнута рушилачким идеологијама и снагама, које их све, без разлике и једнако, разарају и одвајају од сопственог освештаног наслеђа.

    Савремени европски антихришћански и либерално-демо(но)кратски политички механизам грози нарушавањем живота друштвене заједнице. Политичка моћ је данас све више и више повезана са економском моћи, што резултира формирањем олигархијских и какистократских псевдоелита. Због тога живимо у дубокој кризи у којој се губи органска компонента друштва, без референтних тачака, без историје... Друштво без прошлости и традиције се не може замислити, јер оно нема ни садашњости, нити може имати будућности.

    Међутим, оно што превасходно повезује обе потписнице јесте чврсто уверење да се истинско редефинисање и предањска обнова европских друштава не може постићи само чисто политичким путем, већ да оно, напротив, мора бити подржано и надахнуто оживљавањем и одбраном духовних вредности, које су однеговале и формирале европског човека кроз безбројна поколења.

    Потписујући овај Уговор о пријатељству и сарадњи, потписице посебно наглашавају да он нема утицаја на ставове двају потписница по питању италијанског престолонаслеђа, будући да оне имају и задржавају различите ставове по овом осетљивом питању!

НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер