Грб Краљевине Србије Грб Центра

Под Високим Покровитељством 
Његовога Краљевскога Височанства 
Кнеза Александра Павла Карађорђевића
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netREALITY SHOW - РЕАЛНА ОПАСНОСТ


    У време писања овог, упозоравајућег текста, на једном од антисрбских ТВ програма увелико су почеле да се приказују ''квалификације'' кандидата за (анти)србску верзију reality show-a «Big Brother». После еуфоричних најава и реклама, које су најављивале долазак Великог Брата и у нашу земљу, гомиле младих људи су похрлиле на аудиције које су се одржавале у већим градовима Србије.

    Није на одмет споменути и чињеницу да су се у тим рекламама појављивали, у исто време и у истој гомили људи, полицајци, лекари, обични радници, медицинске сестре, службеници, војни оркестар, и што је најжалосније, и две монахиње. Наравно да то нису праве монахиње, већ жене обучене, за ту (не)прилику, у монашке одежде. Свакоме ко поседује иоле разума јасно је да се монахиње, подвижнице које су свој живот предале Христу, Христа ради, никако не би могле појавити у реклами за емисију која популаризује антихриста. Овај детаљ јасно показује правац удара Новог Светског Поретка, који има за циљ, не бирајући средства, да дехристијанизује и оно мало истински хришћанске популације на планети.

    У реклами, сви горе наведени, заједно, ужурбано, у некаквом веселом расположењу, хитају кроз неку од београдских улица у сусрет и загрљај Великог Брата (где је то и у ком правцу -прим.аутора).

    На почетку смо рекли да је овај текст упозоравајући и има за циљ да људима покуша да укаже на опасне детаље везане за овај шоу.

    Наиме, порекло и корен Великог Брата су већини познати, али ми ћемо то овде поновити. Темељ овог шоу-а (дословно се мисли на шоу јер то и јесте, читај-спрдња) је роман Џорџа Орвела-1984. Наравно, нико то од спонзора и промотера ни не негира, али да није све (чак није уопште) тако љубичасто и забавно како се чини, покушаћемо да вам дочарамо.

    Концепт је смислио Џон де Мол из Холандије, где је шоу први пут емитован у септембру 1999-е године. Тренутно се приказује у више од 25 земаља. Свуда је био жестоко критикован (што код нас није случај) због голотиње, лошег утицаја на омладину, нарушавања система вредности (који је код нас алармантно лош). Упркос томе, у свакој земљи је рекордер по гледаности. Иронични назив овог програма преузет је из наведеног романа, где аутор осликава визију тоталитарног друштва у будућности (читај-садашњости), где је на власти Партија, чији је шеф Велики Брат, који своје поданике будно прати и на сваком кораку их упозорава: ''Велики Брат вас посматра.''Кратки детаљи везани за роман    Радња романа је смештена у Океанију (данашња Велика Британија), која је наизменично у рату са једном од друге две државе на планети; час са Евроазијом, час са Орјентазијом. Апарат власти ове земље је састављен од четири министарства: министарство истине, министарство мира, министарство љубави и министарство богатства. Партијске пароле које су изговаране на сваком месту и, као каква мантра, понављане у свако време, а важиле су за апсолутну истину су:

РАТ ЈЕ МИР

СЛОБОДА ЈЕ РОПСТВО

НЕЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ    Иако није била незаконита (јер није било закона), приватност је била забрањена. Ако би вам открили било какав вид приватности, били бисте кажњени или смрћу, или принудним радом у логору у трајању од 25 година. Ништа није приватно осим неколико кубних центиметара у вашој лобањи.

    Сваком становнику државе је унапред одређен план рада за текући дан, од устајања, јутарње фискултуре, задатака на послу... У сваком стамбеном простору постоји по један Телекран преко којег вас посматра Мисаона полиција- управо је то детаљ који је искоришћен за шоу. И не само да посматрају, већ и слушају и бележе сваки покрет и звук у стану, истовремено вам шаљући разне поруке, пароле и задатке. У шали бисмо рекли да је овај Телекран претходница данашњем Галилеу-првом, сателиту европског навигационог система.

    Народни херој Океаније је човек, вечити нежења који је детињство провео без играчака, а погинуо је у борби верујући да брак и брига за породицу нису у складу са 24-часовним посвећењем Партији. Једина призната сврха брака била је рађање деце у служби Партије, с' тим што су сва деца морала бити зачета вантелесном оплодњом. Партија је чак подстицала развод бракова у којима нема потомства. Зар ово није највидљивији удар Новог Светског Поретка и негација Светог Писма?Вратимо се на шоу    Концепт је једноставан- дванаесторо обичних људи проводи сто дана у специјално дизајнираној кући, на тајној локацији и 24 сата деле интиму са милионима гледалаца. На овом месту нећемо полемисати о томе шта ови обични људи треба да ураде и да пробуде у себи не би ли само ушли у кућу. Не бисмо да унапред оцрнимо победника, али морамо признати да нас хвата језа на помисао шта он то треба да уради да би победио.

    У програму, гледаоци могу директно, својим гласовима, да мењају ситуацију у кући и тако примењују један од основних принципа демо(но)кратије.

    Према истраживањима британских стручњака, овај шоу је увршћен међу 20 телевизијских програма који су у последњих 50 година променили свет. Очит је лош утицај Big Brother-a. У овом шоу највише гласају млади људи старосне доби 18-25 година, а то су управо они који највише апстинирају на изборима (читај- циљна група).

    Више је него видљива истинитост сурове реалности покушаја Џорџа Сороша, овдашњих и светских невладиних организација, куће Emotion, ТВ Б92 и свих других промотера овог програма да на врло циничан и опасно-перфидан начин створе код популације искривљену слику Неискривљивог хришћанског начина живота, у којој се све што је код човека духовно и морално вредно, покушава уништити.КО ИМА УШИ ДА ЧУЈЕ, НЕКА ЧУЈЕ.


Владимир Јовановић


Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

КОСОВО - Истина нема власника!

ОДБОР ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска - Холандија


Српска Православна Црквена Општина Успења Пресвете Богородице у Цириху

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола Петровић-Његош

Монархија кроз векове

Руски Царски Дом

Грчки Краљевски Дом

Руска хералдичка колегија

Руско Православно Монархистичко друштво

Словеначко хералдичко друштво

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Иконографска радионица ''Павловић''

Амерички журнал за руске и словенске студије

Зауставите Б-92!

КОСОВСКА ГРАМАТА
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер