Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб Париза                 Грб Честерфилда


ЦРТИЦЕ О ПРАВОСЛАВНОЈ МОНАРХИЈИ


Краљ Петар II Карађорђевић (последњи српски Краљ, до сада)


    Након Француске револуције и погубљења Луја XVI и Марије Антоанете у Европи је почело обарање Монархија и традиционалног поретка. Овај процес је трајао доста дуго, и планови за његово спровођење постојали су од раније, а крај је уследио после Другог светског рата и насилне промене власти у Краљевини Југославији коју су подржале стране силе - САД, СССР и Велика Британија.

    Протоколи сионских мудраца јасно износе тај план о уништењу традицоналног поретка. (3. и 10. протокол, издање Патриотикус, 1934. репринт 2001.) Питање је због чега? С обзиром да се овде бавимо Православном Монархијом, задржаћемо се на предностима Православне Монархије над тзв. парламентарном демократијом и председничким системом, које пропагатори НСП-а намећу. Богољубиви Православни Владар (Царь православний, како је говорила стара химна Руске Империје) је Господар свих оних који живе у Православном Отачаству. Председник републике, пак представља, пре свега, оне који су гласали за њега. Основни циљ било које политичке странке је власт, а не интерес народа. Партије деле народ и зато је немогуће да председник буде представник свих грађана, како то сви кандидати флоскулативно говоре. Узмимо на пример да постоје два кандидата, један левице, а један деснице. Победник било које стране је победио захваљујући гласовима својих бирача. С обзиром на кампање пред изборе, речник и понашање конкурената на вишепартијским утакмицама, на дијаметралну, чак непомирљиву супротност програма, који служе за завађење народа, као и на саму природу странака, бирачи супротне стране победника неће прихватити као свог председника, нити ће он прихватити друге као своје поданике, чијим интересима служи. Довољно смо пута чули како ''председник свих грађана'' оне који се не слажу са политиком коју он заступа назива издајницима, убицама, кочничарима реформи, злочинцима, лажним патриотама. Тиме они који их подржавају нису ништа друго него исто то! Јер, не подржава патриота издајника, нити обрнуто.

    Православни Монарх је изнад тих подела. Он је надпартијска личност, јер су саме странке антиправославног и антихришћанског карактера. А сама парламентарна демократија, по речима Константина Побједоносцева-велика лаж нашега времена. У православном Краљевству или Царству нема места партијама, већ само органским деловима друштва чији је циљ добробит целог друштва, а над њима је богољубиви Владар. Изнад свих њих, природно- Господ Сведржитељ. Вера у Њега је темељ Православне Монархије, јединог правог државног уређења у коме је срећа и истинско благостање Народа. Зато у краљевској титули стоји: По милости Божјој и вољи Народној. Његова власт не извире из само једног дела бирача. Зашто ово подвлачим? По већини изборних система, па и оном који овде важи, довољна је половина бирача па да се изабере председник, при чемупобеди онај који добије највише од изашлих. Негде је и та половина укинута. Тако добијамо да државом влада неко ко има 20-25% подршке у народу, а и мање, насупрот Монарху који увек иступа као представник целог народа, а не само неке идеологије, (свеједно које, пошто су све из истог корена потекле - из индивудалистичке и материјалистичке мисли, у корену безбожне и намењене да они који су је смислили лакше владају над народима). Наравно, тако настају унутрашње кризе и преврати, јер државом влада неко кога не подржава више од ⅔ народа! Поред тога, мало ко се одрекне функције у странци, али и без тога, тај са 15-20% подршке спроводи увек СВОЈ предизборни програм, дакле ПАРТИЈСКИ, а не национални! Национални програм може да спроведе само Миропомазаник Божји, јер он не робује програмима странке. За Православног Монарха Програм је Свето Писмо и учења Светитеља, у нашем случају, превасходно Светог Саве, Светог Николаја Жичког и Преподобног Оца нашег Јустина Ћелијског.

    Свака демо(но)кратија је потпуна супротност свему овоме, и као што је већ неколико пута напоменуто, она, а са њом и република, али и монархија западног типа, који нам псеудо-монархисти намећу, јесте директан производ антиправославног Новог светског поретка и потекла је од гуруа и pontifeх-a New Аge-а, како се сликовити изразио блаженопочивши Небојша М. Крстић у једном свом чланку.

    Уколико би, Монархија почивала на погрешним начелима нужно би скренула или у диктатуру или анархију. Али зато, ако се ослања на богољубље и родољубље, она обезбеђује несметан развој сваког појединца, развијајући његову свест да је Заједница изнад себичних интереса, јер по премудрим речима Светог Владике Николаја човек је изнад свега, а изнад човека је Бог.

    Колоквијално речено, и Владар би требало да испуњава неке услове. Он мора бити истински Православан, да душом созерцава веру Православну. Мора да зна, али и да примењује речи Господа Бога и Спаса нашега Исуса Христа који опомиње: Није слуга већи од господара својега, нити је посланик већи од онога који га је послао (Јов. 13, 16). Православни владар мора имати на уму да је његова дужност, пре свега, да служи Богу, Отачаству и Роду.

    А ми ћемо се и даље молити Господу да нас грешне, блудне и од Њега отпале удостоји таквога Владара који ће бити видело у тами овом народу, и који ће прославити Бога, Свету Јединосуштну и Нераздељну Тројицу, беспочетног Оца, Пресвето Слово Божје и Дух Животворни, Коме нека је слава сада, увек и кроза све векове. Амин.Борис Стојковски(Објављено: "Српска застава" бр.39(120).; Земаљска управа за Велику Британију Удружења бораца Краљевске југословенске војске "Дража Михаиловић"; Честерфилд; јули-септембар 2003.; стр.12. и "Равногорска реч" бр.121.-122.; Земаљска управа за Француску Удружења бораца Краљевске југословенске војске "Дража Михаиловић"; Флери Мерожис; јануар-март 2004.; стр.12. и 22.)

Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер